Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Oslabljene Hrvatice

Na Francusku bez Tee Buzov i Luce Ivanković

Antonija Mišura (1)
Igor Kralj/Pixsell
20.02.2016.
u 00:30

- Naše košarkašice dišu jedna za drugu. Osjećam pozitivne vibracije i možda se upravo u tome krije naša najveća snaga - kazala je Mandir.

Hrvatsku žensku košarkašku reprezentaciju u subotu u 17.10 sati u Slavonskom Brodu očekuje težak kvalifikacijski susret za odlazak na Eurobasket 2017. protiv Francuske. Nažalost, na toj utakmici, kao ni na onoj koju četiri dana kasnije igramo protiv Nizozemske u Osijeku, izbornik Braslav Turić neće moći računati na Teu Buzov i Lucu Ivanković. Prva je na treningu u jednom sudaru sa suigračicom slomila nos, dok druga otprije ima upalu ahilove tetive. 

- Napravili smo koliko smo mogli za ovih pet dana priprema. Francuska je jedna od najboljih svjetskih reprezentacija, ali u jednoj utakmici svatko svakoga može dobiti. Ako damo sve od sebe, imamo pravo nadati se pozitivnom ishodu – rekao je Turić, dodavši kako su Francuskinje najjače na pozicijama četvorke i petice, upravo onim na kojima smo mi danas najslabiji. Prema njegovim riječima, neočekivani poraz od devet koševa razlike u Nizozemskoj doveo nas je u tešku situaciju. To bi, istaknuo je, negdje trebalo nadoknaditi, a najbolje bi bilo kada bi se to dogodilo upravo sutra protiv Francuske. 

- Ta bi nam pobjeda dala dobar vjetar u leđa i psihološki nas rasteretila pred uzvrat s Nizozemkama u srijedu - istaknuo je izbornik. 

Antonija Sandrić (bivša Mišura) već tri godine igra u Francuskoj i vrlo dobro poznaje naše sutrašnje suparnice, osobito dvije klupske kolegice iz svog Toulouse Metropole Basketa. Kaže kako će se izostanak Ivankovićeve itekako osjetiti na centarskim pozicijama, na kojima smo uvijek bili najjači i gdje je sada praktično sve palo na leđa iskusne Marije Režan. 

- Svi znamo da je riječ o vrhunskom protivniku koji u svojim redovima ima 14 jednako kvalitetnih igračica. U stanju su cijelu utakmicu odigrati u istom ritmu. Međutim, stalno se priča o toj Francuskoj, treba malo pričati i o nama. Dosta nas godinama igra vani, imamo već puno iskustva, a tu su i ove mlađe talentirane cure, tako da imamo i mi svoje kvalitete – kazala je Sandrić. 

Na upit kakvi su nam izgledi da se plasiramo u Češku, Antonija je odgovorila kako najprije treba pobijediti Francuskinje i Nizozemke. Nakon toga ćemo, kaže, biti puno pametniji. Team managerica Sandra Mandir uvjerena je kako u našoj reprezentaciji ima dovoljno unutarnje snage za nadomjestiti ozlijeđene igračice. Najvažnije je, kaže, da one same vjeruju kako se sa svakim mogu nositi i kako se svatko može pobijediti. 

- Naše košarkašice dišu jedna za drugu. Osjećam pozitivne vibracije i možda se upravo u tome krije naša najveća snaga - kazala je Mandir.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije