Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 155
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ŽDRIJEB U POLJSKOJ Izbjegli Srbiju, Španjolsku i domaćine

Na EP-u protiv Grčke, Izraela i Makedonije

08.11.2008.
u 13:55

Hrvatska košarkaška reprezentacija igrat će u skupini A Europskog prvenstva u Poljskoj 2009. godine sa Grčkom, Makedonijom i Izraelom, odlučeno je ždrijebom u Varšavi.

Najbolji hrvatski košarkaši imali su dosta sreće, budući su izbjegli Srbiju, Španjolsku, domaćine Poljake... Nakon igranja u skupini, tri najbolje momčadi formirat će skupinu s tri reprezentacije iz grupe B, te razigravati za četvrtfinale.

Petnaest reprezentacija bilo je u bubnju, podijeljeno u četiri skupine. Rusija, Španjolska, Litva i Grčka bile su nosioci najjae skupine, a Hrvatska je bila u društvu Njemačke, Slovenije i Turske. U trećoj jakosnoj skupini smjestili su se Srbija, Poljska, Makedonija i Latvija, a u najslabijoj Velika Britanija, Izrael i kvalifikant koji će se tek odrediti tijekom kvalifikacija sljedećeg ljeta.

Za preostalo mjesto borit će se Protugal, BIH, Belgija u jednoj skupini te Italija, Francuska i Finska u drugoj. Dvije prvoplasirane momčadi igrat će svije utakmice za plasman na EP.

Eurobasket 2009. igrat će se u sedam poljskih gradova od 7. do 20. rujna sljedeće godine, a 16 momčadi podijeljeno je u četiri skupine u prvom krugu.

Skupina A:
Makedonija
Hrvatska
Izrael
Grčka

Skupina B:
Rusija
kvalifikant
Njemačka
Latvija

Skupina C:
Velika Britanija
Srbija
Slovenija
Španjolska

Skupina D:
Poljska
Turska
Litva
Bugarska

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije