Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 135
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SKROMNO

Na dvoransko Svjetsko prvenstvo u Beogradu idemo samo s dvoje predstavnika

Ivana Lončarek
10.02.2022.
u 19:27

Hrvatska je do sada na svjetskim dvoranskim prvenstvima osvojila šest medalja – dvije zlatne, jednu srebrnu i tri brončane.

Na predstojećem svjetskom dvoranskom prvenstvu u atletici, koje će se održati u beogradskoj Štark Areni, od 18. do 20. ožujka, nastupit će za sada tek dvoje hrvatskih predstavnika – Filip Mihaljević u bacanju kugle te Ivana Lončarek na 60 metara prepone. Ostali su daleko od ispunjenja normi, koje su, usput rečeno, za neke discipline previsoke. Primjerice u muškom dalju je norma 8,20 metara, a u Hrvatskoj se na prste jedne ruke mogu nabrojati atletičari koji su preskočili osam metara – Siniša Ergotić, Luka Aračić, Marko Čeko i Marko Prugovečki.

Hrvatska je do sada na svjetskim dvoranskim prvenstvima osvojila šest medalja – dvije zlatne, jednu srebrnu i tri brončane.

Većinu tih medalja osvojila je Blanka Vlašić. Splićanka je bila dvaput svjetska dvoranska prvakinja – 2008. u Valenciji i 2010. u Dohi, bila je jednom srebrna, 2006. u Moskvi i jednom brončana, 2004. u Budimpešti. Imamo i dvije muške medalje, obje brončane. Branko Zorko bio je treći u utrci na 1500 metara na dvoranskom SP-u u Torontu 1993. godine, a Filip Mihaljević bio je treći u bacanju kugle u Oregonu 2016. godine. Dakle, na medalju na svjetskim dvoranskim prvenstvima čekamo već šestu godinu, a Mihaljević će sigurno biti jedan od kandidata za odličje.

U Beogradu će se ove subote održati juniorsko dvoransko prvenstvo Balkana, a Hrvatska će sudjelovati s 12 atletičara i osam atletičarki. Nekako se najviše očekuje od Varaždinke Jane Koščak u dalju.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije