Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Dug 22,1 km

Na 16. Splitskom polumaratonu oko 1.500 sudionika iz 30 zemalja

Splitski polumaraton
Ivo Čagalj/PIXSELL
23.02.2016.
u 20:43

Splitski polumaraton, koji je dužine 22,1 kilometara, startat će na Rivi, a staza je planirana tako da njome budu obuhvaćene splitske znamenitosti.

 Na Splitskom polumaratonu u nedjelju, 28. veljače  sudjelovat će oko 1,500 natjecatelja iz tridesetak zemalja što je rekordan broj u povijesti te manifestacije koja se održava 16. godinu za redom.

"Za ovogodišnji Splitski polumaraton naglo je poraslo zanimanje u odnosu na prošlogodišnji kada je bilo oko 450 sudionika, dok će ih ove godine biti ukupno oko 1,500 a tomu je doprinio i datum održavanja - zadnji vikend u veljači kada sličnih manifestacija nema u susjednim zemljama niti diljem Europe, te smo vodili računa da i na taj način privučemo što veći broj sudionika," rekao je predsjednik Oganizacijskog odbora Splitskog polumaratona Kristijan Sindik za Hinu. 

Po Sindikovim riječima ove su godine putem interneta Splitski polumaraton promovirali proslavljeni splitski sportaši Blanka Vlašić, Goran Ivanišević, Dino Rađa, Duje Draganja i Robert Jarni.

"Splitski polumaraton, koji je dužine 22,1 kilometara, startat će na Rivi, a staza je planirana tako da njome budu obuhvaćene splitske znamenitosti, pa će se tako trčati pored Dioklecijanove palače, zatim duž Marmontove ulice te uz spomenik Grguru Ninskom, a potom ulicom Domovinskog rata do stadiona Poljuda u koji će sudionici ući i trčati atletskom stazom. Također je predviđeno da sudionici splitskog maratona trče i u vojnoj bazi Lora te okolo Marjana", objasnio je  Sindik.

Direktorica Turističke zajednice Splita Alijana Vukšić je istaknula kako će ovogodišnji Splitski polumaraton, obzirom na broj sudionika i broj zemalja iz kojih oni dolaze, biti velika reklama za Split.

Komentara 2

Avatar picaškandalo
picaškandalo
23:20 23.02.2016.

Eto.. I sad nakon što sam se odavno prijavio i još davnije planirao svoju utrku, doznam da u Splitu nije polumaraton, već utrka za cijeli kilometar duža. Bar vi trkači znate kako se planiraju utrke i kako netko sprema svoj osobni rekord... I da je to među prvim u sezoni.. Nakon dugih priprema vidim da ću sa dalekog Cresa doći znajući da nemam šanse skinuti osobni... Trebali ste prije navesti dužinu da ljudi ni ne dolaze... Barem ne oni koji žele trčati polumaraton...

JH
jura10net.hr@gmail.com
23:31 23.02.2016.

gle stvarno, 22.1 km, to je neka nova disciplina!? Tko se toga sjeti? Il je polumaraton 21097m ili se ne zove polumaraton. Pa se zove utrka splitskih znamenitosti:/

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije