Naslovnica Sport Ostali sportovi

Na 16. Splitskom polumaratonu oko 1.500 sudionika iz 30 zemalja

Splitski polumaraton, koji je dužine 22,1 kilometara, startat će na Rivi, a staza je planirana tako da njome budu obuhvaćene splitske znamenitosti.
23. veljače 2016. u 20:43 2 komentara 104 prikaza
Splitski polumaraton
Foto: Ivo Čagalj/PIXSELL

 Na Splitskom polumaratonu u nedjelju, 28. veljače  sudjelovat će oko 1,500 natjecatelja iz tridesetak zemalja što je rekordan broj u povijesti te manifestacije koja se održava 16. godinu za redom.

"Za ovogodišnji Splitski polumaraton naglo je poraslo zanimanje u odnosu na prošlogodišnji kada je bilo oko 450 sudionika, dok će ih ove godine biti ukupno oko 1,500 a tomu je doprinio i datum održavanja - zadnji vikend u veljači kada sličnih manifestacija nema u susjednim zemljama niti diljem Europe, te smo vodili računa da i na taj način privučemo što veći broj sudionika," rekao je predsjednik Oganizacijskog odbora Splitskog polumaratona Kristijan Sindik za Hinu. 

Po Sindikovim riječima ove su godine putem interneta Splitski polumaraton promovirali proslavljeni splitski sportaši Blanka Vlašić, Goran Ivanišević, Dino Rađa, Duje Draganja i Robert Jarni.

"Splitski polumaraton, koji je dužine 22,1 kilometara, startat će na Rivi, a staza je planirana tako da njome budu obuhvaćene splitske znamenitosti, pa će se tako trčati pored Dioklecijanove palače, zatim duž Marmontove ulice te uz spomenik Grguru Ninskom, a potom ulicom Domovinskog rata do stadiona Poljuda u koji će sudionici ući i trčati atletskom stazom. Također je predviđeno da sudionici splitskog maratona trče i u vojnoj bazi Lora te okolo Marjana", objasnio je  Sindik.

Direktorica Turističke zajednice Splita Alijana Vukšić je istaknula kako će ovogodišnji Splitski polumaraton, obzirom na broj sudionika i broj zemalja iz kojih oni dolaze, biti velika reklama za Split.

Elipso

  • Avatar picaškandalo
    picaškandalo:

    Eto.. I sad nakon što sam se odavno prijavio i još davnije planirao svoju utrku, doznam da u Splitu nije polumaraton, već utrka za cijeli kilometar duža. Bar vi trkači znate kako se planiraju utrke i kako netko sprema svoj ... prikaži još! osobni rekord... I da je to među prvim u sezoni.. Nakon dugih priprema vidim da ću sa dalekog Cresa doći znajući da nemam šanse skinuti osobni... Trebali ste prije navesti dužinu da ljudi ni ne dolaze... Barem ne oni koji žele trčati polumaraton...

  • jura10net.hr@gmail.com:

    gle stvarno, 22.1 km, to je neka nova disciplina!? Tko se toga sjeti? Il je polumaraton 21097m ili se ne zove polumaraton. Pa se zove utrka splitskih znamenitosti:/