Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 103
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?

Mutu dobio prvu rundu protiv Chelseaja

adrian mutu
AFP
21.10.2009.
u 13:43

Ove dane rumunjski nogometaš Adrian Mutu, inače član talijanske Fiorentine, može smatrati jako dobrima, jer mu je krenulo na svim poljima.

U utorak je s dva pogotka i jednom asistencijom predvodio Fiorentinu do druge pobjede u skupini Lige prvaka. Toskanska momčad slavila je u Budimpešti kod Debrecena 4-3, a dobre vijesti su za Mutua došle i sa Švicarskoga federalnog suda.

Naime, tamo je Mutu, sa svojim odvjetničkim timom, proslijedio spor kojeg vodi s Chelseajem, gdje je nekada igrao. Podsjetimo da je Chelsea potraživao od svoga bivšeg igrača 17 milijuna eura odštete zbog skandala s kokainom u kojeg je bio upleten nekadašnji rumunjski reprezentativac dok je igrao na Stamford Bridgeu. Povod je šteta koja je nanesena londonskom klubu, a došla je isključivo od strane Mutua.

Chelsea je takva potraživanja proslijedio na Svjetsku nogometnu federaciju (Fifa), koja je presudila u korist londonskog kluba. Isto je potom, po Mutuovoj žalbi, učinio Međunarodni sportski sud (CAS) u švicarskoj Lausannei. Na koncu, Federalni sud te zemlje zamrznuo je odluke sportskog suda dok ne razmotri Mutuovu novu žalbu i donese vlastitu presudu.

Naime, do kraja godine Mutu ne mora razmišljati o plaćanju "duga", a dotad će se i službeno znati presuda Švicarskoga federalnog suda, konačna i pravomoćna.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije