Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 159
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Džemal Mustedanagić Kužeov pomoćnik u reprezentaciji Albanije

Mustedanagić: Luka je naš Messi, a Kovačić će biti bolji!

\'Everton\'s Steven Pienaar (left) and Tottenham Hotspur\'s Luka Modric (right) Photo: Press Association/Pixsell\'
PA/Pixsell
25.12.2010.
u 17:12

Za hrvatski nogomet bilo bi dobro da dođu mlađi ljudi, ponajprije oni koji će stvoriti uvjete da HNL bude najvažniji

Džemal Mustedanagić je jedan od malobrojnih svjetskih nogometaša koji je ukrotio Diega Armanda Maradonu. Da, to nije neki vic.

Ukrotio Maradonu

– Jednu od prvih utakmica za bečku Austriju igrali smo protiv Barcelone u četvrtfinalu Kupa kupova. Čuvao sam Diega i nije nam mogao baš ništa. U dvije utakmice izbacili smo Barcu, a u polufinalu je Real bio prejak.

Kao i cijeloj generaciji, Džemi je najdraži naslov s Dinamom 1982. godine. No, to su uspomene, danas je pomoćnik Josipu Kužeu na mjestu izbornika nogometne reprezentacije Albanije.

– To je lijepo iskustvo, Kuže dobro radi svoj posao i svi su zadovoljni. Nigdje nisam vidio da su nogometaši tako privrženi treneru kao u Tirani.

Mustedanagić je pratio izbor za mjesto predsjednika HNS-a.

– Nažalost, sve što se događalo žalosti. No, bitnije od svega je da HNS povedu mlađi ljudi, menadžeri koji će mu osigurati dobar rad. Što se reprezentacije tiče, ona je sama po sebi brend, puno je važnije stvoriti kvalitetne uvjete da hrvatska liga bude bolja i zanimljivija. Bez publike nema nogometa, a ona će doći budu li stadioni uređeni, bude li liga rezultatski neizvjesna. Za to je potrebno ustaliti sustav natjecanja.

Nogometaš godine za Džemu je Luka Modrić.

– Volim vezne igrače. Luka je hrvatski Messi, igrač koji donosi prednost, koji pokreće i Tottenham i reprezentaciju. Pozivi najvećih svjetskih klubova to samo potvrđuju.

Olić je velikan

Olić je odmah iza Modrića.

– Njemu posebno skidam kapu. Bio je uz Robbena najbolji Bayernov igrač, a Bavarci su osvojili naslov, igrali u finalu Lige prvaka.

Džemo godinama radi s mlađim uzrastima, prati klince te je jako zadovoljan s budućnošću našeg nogometa.

– Vrsaljko se već potvrdio kao velika klasa, no ima još dobrih i nogometno vrlo talentiranih mladića, a Mateo Kovačić je ispred svih. Taj će mladić nadmašiti čak i Luku Modrića.

Komentara 18

RG
Rgerpu
15:35 28.12.2010.

Modrić je igrao u kadetima. Vrsaljka je kad je bio trener juniora uzeo iz kadeta da igra za juniore, kao i Kranjčara. Crvenokosi pitaj te igrače da li ih je trenirao i koliko im je pomogao. Da je htio uzimati lovu nebi njih uzeo kao klince da igraju u juniorima. I na kraju krajeva, njegovi uspjesi govore o njemu, a i vidiš sam da je sad na marginama u klubu, a kakav ološ je došao u prvi plan. Ne diraj poštene ljude koji su se sami odmaknuli od užasa koji se sad dešava.

BD
bbb_dinamo
20:36 25.12.2010.

@ janez: ti nekom nest os pricat u tvojoj repki su sami bosanci sunce ti ***

OB
-obrisani-
18:01 25.12.2010.

Mustedanagić: Luka je naš Balkanski Valter Birsa, a Kovačić će biti bolji od instant hrvatina Eduarda, Sammira, Josepha Simunicha i Ivana Rakiticha!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije