Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 8
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Srbija bez medalje

Murray: Nikada neću zaboraviti ovaj dan!

Andy Murray (1)
Reuters
05.08.2012.
u 22:09

- Odigrao sam dobar meč, iako vremenski uvjeti nisu bili najbolji, puhao je jak vjetar

Ono što mu nije uspjelo u finalu Wimbledona, pošlo je za rukom Britancu Andyju Murrayu u završnom srazu olimpijskog teniskog turnira. Pobijedio je Švicarca Rogera Federera sa 6:2, 6:1, 6:4. Već i rezultat pokazuje da neke velike neizvjesnosti nije bilo, Federer se nije mogao prepoznati, djelovao je nekako bezvoljno i Britanac nije imao težak posao da svojoj zemlji nakon sto godina donese ne bilo koju nego zlatnu olimpijsku medalju u tenisu. Škot se tako osvetio Švicarcu za poraz u wimbledonskom finalu, a Britanci su nakon 74 godine dobili domaćeg pobjednika u Wimbledonu.

- Odigrao sam dobar meč, iako vremenski uvjeti nisu bili najbolji, puhao je jak vjetar. Ovo je moja najveća pobjeda u životu. Cijeli ovaj tjedan bio je nevjerojatan za mene, ozračje je bilo sjajno a podrška navijača nevjerojatna. Osjećao sam se pomalo umrnim na početku turnira, ali danas sam bio sasvim svjež. Nikada neću zaboraviti ovaj dan - zaključio je 25-godišnji Škot koji je sada prešao u vodstvo u međusobnim susretima s Federerom, ima devet pobjeda i osam poraza. 

U dvoboju za broncu još jedno iznenađenje: Argentinac Juan Martin del Potro nadjačao je Srbina Novaka Đokovića sa 7:5, 6:4, nakon 108 minuta igre. Del Potro je tako Argentini donio prvu medalju, a Novak je razočarao Srbe jer su od njega u svim računicama očekivali medalju (čak i zlatnu) koja je sada izostala. Izgleda da je Srbima ova stota medalja - do koje su došli prisvajući sve medalje koje su i drugi narodi osvajali za Jugoslaviju - donijela nesreću (i Čavić je bio četvrti).

- Razočaran sam. Ne mogu izvuči ništa pozitivno iz ovog poraza. Možda u pojedinim trenucima nisam imao sreće, ali i Del Potro je odigrao sjajno - kazao je Đoković.

No, zato su sva očekivanja svojih navijača ispunile sestre Williams. Osvojile su u paru svoje treće olimpijsko zlato nakon sigurne pobjede nad Čehinjama Hradeckom i Hlavačkovom sa 6:4, 6:4. Venus i Serena osvojile su zlato i u Sydneyu 2000. te u Pekingu 2008. godine.

U konkurenciji mješovitih parova zlato je pripalo Bjelorusima Maksu Mirnjem i Viktoriji Azarjenki. Oni su u finalu nadmašili Britance Murraya (već pomalo umornog od pojedinačnog finala) i Lauru Robson sa 2:6, 6:3, 10:8.   

Ključne riječi

Komentara 5

NO
novahrvatska
22:29 05.08.2012.

"Oladi", Đokoviću!

MI
miran
07:35 06.08.2012.

"Izgleda da je Srbima ova stota medalja - do koje su došli prisvajući sve medalje koje su i drugi narodi osvajali za Jugoslaviju - donijela nesreću (i Čavić je bio četvrti)." ------------------------------------------------------------------------------------------------------------- Ova recenica mnogo vise govori o onome tko ju je napisao i o onima kojima je namijenjena. Zar vama netko brani da zadrzite kontinuitet? Ali, za neke (poput vas) Jugoslavija je bila "tamnica naroda" pa je onda i malo neukusno drzati do tog kontinuiteta. Za druge, pak, Jugoslavija je deo njihove povijesti i jedan period njihove drvavnosti (ma kakav on bio) i ne vidim ikakvog razloga za odricanje sportskih uspijeha u tom periodu. Zar njihovi sportasi nisu ucestvovali u osvajanju tih medalja? Sto cemo sad prebrojavati krvna zrnca da bi ustanovili tko je bio Srbin a tko Hrvat, Slovenac? Vama nitko ne brani da ucinite isto ... ali, malo vam je muka od Jugoslavije pa radije ne biste. Zasto onda drugima osporavate nesto sto vi NE zelite uciniti. Budite bar jednom iskreni prema samima sebi.

MA
Majur
08:34 06.08.2012.

@miran Da se odmah razumijemo,ne slavim ali postujem ako srpski sportas osvoji medalju ispred svjetskih sportskih velesila,ali prisvojit sebi sve medalje koje su osvajali sportasi SFRJ-e je u najmanju ruku zalosno.....pusti price o pravnim nasljednicima i ostale mitomanske pricice,odi naa oficijelnu stranicu Olimpijskog odbora i pogledaj koliko srbija ima medalja.....pametnom dosta....SFRJ-a bila sportska velesila jer su je SVI narodi drzali u vrhu,a ne samo jedan.....budi jednom iskren prema sebi......oteto je prokleto.....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije