Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 116
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Peti trijumf Novaka

Murray: Nadam se da Đoković nije odglumio

Novak Djokovic of Serbia kisses his trophy after defeating Andy Murray of Britain to win their men's singles final match at the Australian Open 2015 tennis tournament in Melbourne February 1, 2015.   REUTERS/Issei Kato (AUSTRALIA  - Tags: SPORT TENNIS)
Foto: Reuters/PIXSELL
1/2
02.02.2015.
u 00:30

Rekorder: Novak je prvi u Open eri koji je osvojio pet Australian Opena. Iza sebe je ostavio Agassija i Federera

Novak Đoković peti je put u karijeri osvojio Australian Open. Najbolji tenisač svijeta u finalu je ovogodišnjeg izdanja pobijedio Andyja Murraya sa 7:6 (5), 6:7 (4), 6:3, 6:0. Novaku je to bila treća pobjeda nad Škotom u finalima prvog Grand Slam turnira sezone.

Novinari huškali Murraya

Đoković je tako postao prvi tenisač koji je u tzv. Open eri (od 1968.) stigao do petog naslova u Melbourneu. Jedan manje imaju Roger Federer i Andre Agassi. No, u cijeloj povijesti turnira jedan trofej više od Novaka ima legendarni Roy Emerson.

I dok su se u prvim izjavama odmah na terenu Đoković i Murray lijepo ponašali jedan prema drugome, pa je Škot rekao i "odlično obavljen posao, majstore!", na konferencijama za novinare, nešto kasnije, iskazalo se i malo sumnjičavosti.

- Treći set bio je frustrirajući za mene jer sam dopustio da me poremeti to što je on nekoliko puta pao na zemlju nakon što je vratio loptu. Djelovalo je kao da ima grčeve i zato mi je pozornost malo odlutala. Trećim setom sam razočaran, četvrtim ne toliko jer je tada on pogađao sve, posebice na kraju - kazao je Murray, kojemu je ovo bio četvrti poraz u finalima Australian Opena.

Maloj nesnošljivosti pridonijeli su i novinari jer su Andyju uporno postavljali pitanja slična ovom: "Je li legitimna taktika natjerati suparnika da pomisli da si ozlijeđen, a onda se vratiš u velikom stilu?"

- Nije legitimna. Ne znam u čemu je bio problem, ali očito je bio u lošem stanju. Nadam se da Novak to nije učinio namjerno, da nije glumio. Ako su bili grčevi, teško je oporaviti se i odigrati onako dobro na kraju. No, ljutit sam na sebe jer sam dopustio da mi to razbije koncentraciju - istaknuo je Škot.

Mentalna snaga presudila

- Nije bila u pitanju ozljeda, samo sam na kraju drugog i početkom trećeg seta bio u krizi. Osjećao sam se izmorenim i trebalo mi je malo vremena da napunim baterije. Zaigrao sam agresivnije, više izlazio na mrežu i skraćivao poene. Mentalno sam se u meč vratio kad sam vratio break na početku trećeg seta. U ovakvim dvobojima mentalna snaga igra najznačajniju ulogu - objasnio je Đoković, koji je 50. pobjedom u Melbournškom parku osvojio svoj osmi Grand Slam naslov u karijeri.

Izjednačio se tako s Agassijem, Connorsom, Lendlom, Perryjem i Rosewallom. A zaradio je i 3,100.000 AUD.

>>Kamere ulovile psovke Murrayove zaručnice, evo kako je 'uzvratila' na kritike

>>Đoković pomeo Murrayja za peti naslov u Melbourneu

Komentara 1

PE
peugeot
10:29 02.02.2015.

Hajde, Murray, "ne rise gatibo" ! Mlati te tvoj prijatelj "Joker" redovno i to je to. Izmlatio bi te i u nekom londonskom haustoru, ali nece jer je prefinjen gospodin a uz to ste i prijatelji, valjda si mu i kum na vjencanju. Ko gubi taj se ljuti ! Znamo da ti je tesko podnijeti poraz i da ti nije lako ali budi muskarac pa progutaj knedlu. "Bigaje", ne mogu ti pomoci.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije