Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 49
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ciboni pripao derbi

Mulaomerović: Svoju kaznu stoički ću podnijeti! Naglić zapuštenim igračima naredio dva treninga

Cibona - Zadar
Foto: Dalibor Urukalović/PIXSELL
1/7
02.02.2017.
u 21:48

Najbolji kod Zadrana bio je Lovro Mazalin (25 koševa, 11 skokova) koji je odigrao utakmicu sezone baš protiv kluba iz kojeg je otišao na isteku kadetskog staža

I bez prvog razigravača Reynoldsa i vodećeg centra Žorića, koji nisu igrali jer je bila riječ od odgođenoj utakmici iz prvog dijela sezone kad još nisu bili registrirani, košarkaši Cibone uspjeli su pobijediti Zadar (102:88) i popraviti svoje stanje na tablici Prvenstva Hrvatske.

No, zbog kasnijeg dolaska u klub ni kod Zadrana nisu mogli svi igrati, pa tako nije bilo Ramljaka i Kovačevića te Nizozemca Franckea i Bugara Georgijeva, ali ni ozlijeđenog Brzoje.

U takvom odnosu snaga, prevladali su cibosi predvođeni veteranom Šakićem (19 koševa, 7 skokova), ali i dvojicom mladih razigravača - Marinellijem (18 koševa, 4 trice) i Uljarevićem (5 asistencija) - koje je trener Damir Mulaomerović poprilično nahvalio:

- Obradovao me 18-godišnji Uljarević koji je odigrao hrabro i bez pogrešaka, a večeras je Marinelli odigrao jako dobro.

Veterane Rozića (10 koševa, 7 asistencija) i Joksimovića (12 koševa, 5 asistencija) Mula nije hvalio jer se, valjda, takav doprinos od njih i očekuje.

U redovima suparnika, najzapaženiji je bio negdašnji Cibonin kadet Lovro Mazalin (25 koševa, 11 skokova, 4 asistencije), jedini sudionik ovog derbija koji je na parketu proveo svih 40 minuta. Mazalin je sada pak Cedevitin igrač na posudbi u Zadru, a nakon susreta kazao je:

- Ne smijem se žaliti na to što nisam izlazio iz igre jer sam zbog želje da igram što više i došao u Zadar. S obzirom na brojke, mogao bih reći da mi je ovo bila najbolja utakmica sezone, no to, nažalost, nije bilo dovoljno za pobjedu.

Nije bilo dovoljno Zadranima niti to što su promijenili trenera, pa je po prvi put sastav vodio bivši igrač ovog kluba Aramis Naglić. A on je zatekao kondicijski zapuštenu momčad jer je njegov prethodnih Plantak insistirao na taktičkim treninzima na pola terena.

- Po brzini trčanja, energiji i čvrstoći, i u obrani i u napadu, mi smo bili za jednu klasu ispod Cibonine razine, a ja to u što kraćem razdoblju želim promijeniti. Spreman sam ući u taj hazard jer što nam vrijedi ispravljati tehničko-taktičke detalje ako ih ne možemo izvesti zbog fizičke nemoći. A s ovakvom ispuhanošću nećemo daleko dogurati. Osim toga, od prvotimaca ću očekivati i puno više požrtvovnosti.

Već po povratku iz Zagreba, Naglić je svojoj momčadi naredio dva treninga kako bi što spremniji dočekali nedjeljnu utakmicu s Igokeom, važnom u borbi za ostanak u ABA ligi.

A tome bi cilju Zadrani bili bliže da su cibosi u prošlom kolu na gostovanju pobijedili FMP. Nažalost, oni u tome nisu uspjeli, a još su izgubili i trenera na jednu utakmicu.

- Da smo pobijedili pomogli bismo i Zadru u borbi za ostanak. Nažalost, zbog prigovora sucima ja sam kažnjen isključujućom tehničkom, a time i s jednom utakmicom zabrane vođenja pa me neće biti u ponedjeljak protiv Budućnosti, kada će momčad voditi moji pomoćnici Burić i Krasić. Inače, ja sam uvjeren da sam kažnjen nepravedno jer nam nije priznat čisti koš, a ja nisam znao da ne mogu tražiti da se to pregleda na video snimci. To su nam trebali objasniti, a ne nas kazniti, no ja ću svoju kaznu stoički podnijeti pri čemu držim da smo i kao klub trebali reagirati - požalio se Cibonin trener Damir Mulaomerović.

Inače, s ovom pobjedom Cibona se na prvoligaškoj ljestvici izjednačila s Cedevitom, dok se Zadar s porazom izolirao na osmom mjestu.

Prilično nerealna ljestvica, koja tako izgleda jer su Cedevita i Cibona zbog regionalne lige i europskih natjecanja neke utakmice igrali bez prvotimaca, ovog trenutka izgleda ovako: 1. Split 13-2, 2. Jolly JBS 13-2, 3. Šibenik 12-3, 4. Cedevita 11-4, 5. Cibona 11-4, 6. Vrijednosnice Osijek 9.6, 7. Zagreb 9-6, 8. Zadar 8-7, 9. Zabok 4-11, 10. Škrljevo 4-11, 11. Alkar 4-11, 12. Gorica 3-12, 13. Kvarner 2-13, 14. Hermes Analitica 2-13.
 

Komentara 1

Avatar rubinet
rubinet
12:48 03.02.2017.

Aramise daj učini nešto za kk zadar klub velike prošlosti

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije