Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 173
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Radost u hrvatskom taboru

I Kukoču se, kao Bojanu, rodio sin za vrijeme velikog natjecanja

03.09.2022.
u 08:48

Rekao sam Bojanu uoči utakmice da mu je rođenje sina možda i najveći trofej u životu, a on je protiv Grčke odigrao kapetanski, ispričao je hrvatski izbornik Damir Mulaomerović

U noći sa četvrtka na petak, neposredo pred prvu utakmicu na Eurobasketu, kapetan hrvatske reprezentacije Bojan Bogdanović (33) postao je otac. Zbilo se to u pravi trenutak, da najbolji hrvatski košarkaš skine tu neizvjesnost i brigu s dnevnog reda tim više što se mama Zrinka i mali Luka osjećaju dobro.

U odličnoj partiji hrvatske reprezentacije protiv favorizirane Grčke (85:89), s ponajboljim košarkašem svijeta u sastavu Giannisom Antetokounmpom (27 koševa, 11 skokova, 6 asista, 3 blokade), Bogdanović je odigrao kapetanski. Štoviše, nakon šuterski raspoloženog Jaleena Smitha (23 koša), Bojan je bio naš drugi igrač po valorizacijskom indeksu (19 koševa, 7 skokova).

Nakon višednevnog napetog isčekivanja, dogodilo se ono najljepše.

- Bilo je teško, već par dana smo to očekivali.

Je li dobro da se dogodilo večer prije prve utakmice na turniru?

- Pa bolje je, puno bolje da je bilo tako.

A o toj situaciji razmišljati je morao i hrvatski izbornik Damir Mulaomerović kojem je također pao kamen sa srca.

- Svi smo mu čestitali a ja sam mu rekao da mu je to možda i najvažniji trofej u životu. Bojan je igrao kapetanski, no kao vrstan napadač danas je radio i sjajne stvari u obrani čuvajući Calathesa i Sloukasa.

Koliko nam je poznato, ovo je drugi put da se nekom od svijetu znanih hrvatskih košarkaša, u 30 godina hrvatske neovisnosti, dijete rodilo za vrijeme velikog natjecanja. Prvi kojem se to zbilo bio je počasnik Kuće slavnih Toni Kukoč i to za vrijeme Olimpijskih igara u Barceloni. Točnije, supruga Renata rodila mu je sina Marina za vrijeme četvrte utakmice u skupini protiv Njemačke.


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije