Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 84
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Uoči hrvatskog derbija

Mula: Čestitke Cedeviti za finale, no i mi protiv njih imamo što reći

Damir Mulaomerović
Foto: Sanjin Strukić/PIXSELL
1/5
03.04.2017.
u 14:00

Oba sastava nastupit će bez svojih najboljih pojedinaca igrača, Cedevita bez Boatrighta, a Cibona bez Reynoldsa koji se žali na ozljedu, ali i na kašnjenje plaće

Samo 45 sati nakon skupo plaćene pobjede nad Partizanom (87:78) i plasmana u finale ABA lige, Cedevitu čeka novi jak okršaj a to je hrvatski derbi s Cibonom, u utorak u 18 sati.

I dok će cedevitaši tu utakmicu dočekati bez teško ozlijeđenog Arapovića i ozbiljno ozlijeđenog Boarighta, a vjerojatno bez barem još jednog igrača (na ozljede se žale i Tomas i Babić), cibonaši u borbu za što bolju poziciju uoči doigravanja za prvaka Hrvatske ulaze samo bez Reynoldsa.

A njega muči ozljeda gležnja koja bi zacijelo brže zacijelila da mu "vitamini" redovito pristižu. No, kako to nije slučaj (kasne mu nekoliko plaća) i njegov je menadžer, baš kao i nedavno Slavičin, upozorio klub na tu činjenicu.

No, Cibonin trener Damir Mulaomerović ne bavi se tim aspektom života kluba već igračkim, a činjenica jest i da je Reynolds ozlijeđen.

- Njegova ozljeda nije odveć ozbiljna, no Reynolds će pred utakmicu morati donijeti sam odluku hoće li igrati ili ne. Meni se čini da su veći izgledi da ne igra nego da igra.

Unatoč tome, Mula je uvjeren da se Cibona može suprotstaviti hrvatskom prvaku:

- I mi u toj utakmici imamo što za reći jer smo posljednjih dana jako dobro trenirali. Doduše, Cedevita ima veliku širinu sastava pa ćemo morati ostaviti srce na terenu da bismo izborili pobjedu koja bi nam bila važna zbog pozicioniranja uoči doigravanja.

Nije Mula propustio priliku čestitati svom bivšem suigraču i kolegi treneru Veljku Mršiću na prolazu u finale regionalne lige:

- Čestitke Cedeviti, to je dobro za hrvatsku košarku da imamo klub u finalu ABA lige. Žao mi je zbog onoga što se dogodilo malom Arapoviću, to je doista bilo šokantno. Inače, unatoč neigranju njihova prvog razigravača Boatrighta, cedevitaši su stvarno dobro izgledali s Katićem i Babićem na razigravaču. Unatoč tome što je Boatright velika pojedinačna kvaliteta, oni su bez njega možda i bolje izgledali timski. Oni doista imaju igračku širinu.

Čestitkama se pridružio i Cibonin ponajbolji igrač Željko Šakić:

- Sve do kraja ligaškog dijela nama je svaka utakmica bitna pa se tako nadam da ćemo i ovu dobiti. Pred nama je gradski derbi pa se nadam što većem broju ljudi u našoj dvorani.

Utakmica se igra u utorak u 18 sati u Draženovu domu, a sa završetkom ligaškog dijela ABA lige i ispadanjem u četvrtfinalu Fibina Europe kupa, Cibona sada igra samo jedno natjecanje.

- Mi gdje god dođemo suparnici su na nas napaljeni, bilo da smo u Zaboku ili negdje drugdje, a nas je svakim danom sve manje pa mi je čudno kada se netko buni da ih je manje a u sezonu su krenuli sa 25 igrača, a mi smo ih imali samo 15 - ističe Šakić na kojeg se nadovezao i Mulaomerović:

- Moram pohvaliti naše kondicijske trenere jer nama se nije dogodila niti jedna ozbiljnija ozljeda. Tijekom sezone bili smo sretni kada bi nam se dogodilo da između utakmica imamo razmak od tri dana, a sada konačno imamo vremena i za niz kvalitetnih treninga. Nadam se da ćemo nakon takvog zamora, fizičkog i mentalnog, ipak pronaći neke rezerve i ovih posljednjih mjesec i pol dana odigrati kako bismo željeli.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije