Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 12
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
MOTOR OSIJEKA

Mudražija je pravi “box to box” veznjak, a takvih je u HNL-u jako malo

Robert Mudražija
Foto: Davor Javorovic/PIXSELL
26.08.2018.
u 09:00

– Takav profil igrača danas se traži u modernom nogometu i ja to želim primijeniti – objašnjava.

Osijek nikad bolje nije otvorio sezonu, prije poraza od Dinama na Maksimiru nanizao je tri pobjede u tri utakmice. U tom pobjedničkom maršu novi ljubimac tribina Gradskog vrta Henty zabio je tri gola, Hajradinović i Marić po dva, ali tihi junak te serije bio je Robert Mudražija. Motor momčadi čija je forma konstantna iz utakmice u utakmicu.

– Prošao sam pripreme jako dobro, vjerovao u sebe iako na pripremnim utakmicama nisam bio među starterima. U prvoj utakmici kvalifikacija za Europsku ligu protiv Petrocuba bio sam na klupi, ali se pred uzvrat ozlijedio kapetan Škorić, a ja sam uskočio.

Joć će raditi na sebi

Na toj utakmici Mudražija je zabio gol koji je Osijeku osigurao plasman u iduće kolo i dvoboj sa slavnim Glasgow Rangersima.

– Dobio sam puno na samopouzdanju u toj utakmici. Ono mi iz utakmice u utakmicu raste, a tada na terenu lakše donosim odluke – kaže Mudražija koji danas kod trenera Zorana Zekića uživa status nezamjenjivog. Ove je sezone nakon vratara Marka Malenice igrač s najvećom minutažom u svlačionici.

>> Pogledajte Večernji pressing Igora Štimca i Davora Šukera

Prošlog ljeta transferom Mudražije Osijek je dobio na energiji i agresivnosti koja je nedostajala veznom redu, a svoj nogomet ove sezone podigao je na razinu više. Defenzivni učinak nadogradio je i onim ofenzivnim. Uostalom, u sedam utakmica u svim natjecanjima ovoga ljeta već je zabio dva gola, jedan više nego čitave prošle sezone. Postao je pravi “box to box” veznjak. A takvih je u HNL-u malo, jako malo.

– Takav profil igrača danas se traži u modernom nogometu i ja to želim primijeniti – objašnjava.

A takva igra zahtijeva i napor.

– Trebam rasporediti snagu. Svjestan sam da još moram još raditi na izdržljivosti.

Iako je još mlad igrač, prošao je puno toga u nogometu. Počeo je u mlađim kategorijama Dinama, prvoligaški nogomet zaigrao u dresu Zagreba, a 2016. je s 19 godina već postao internacionalac. Potpisao je za Liefering, B momčad Red Bull Salzburga koja se natječe u austrijskoj drugoj ligi. Ondje pravu priliku nije dobio i već nakon jedne sezone uslijedio je povratak u HNL. Iz današnje perspektive bio je to pravi potez u karijeri iako Mudražija ne smatra vrijeme provedeno u Austriji izgubljenim, naprotiv. U HNL se vratio kao drugi igrač.

– To što nisam igrao bilo je i dobro, bila je to prekretnica za mene. Drugačiji su treninzi, sve je drugačije posloženo, a ja sam prvi put bio odvojen od obitelji. U tih godinu dana koje sam ondje proveo sam promijenio stil igre i kroz treninge dobio dozu agresivnosti.

Posljedično nogometnom rastu stigao je i poziv u mladu reprezentaciju. Jedan je od sedam igrača iz Prve HNL koji su se našli na popisu 18 imena na koje Nenad Gračan računa kvalifikacijama za Euro 2019. I jedini iz Osijeka. Konkurencija u veznom redu je paklena, no Mudražija vjeruje u sebe.

– To su sve sjajni igrači, poznata imena, ali kako sam vjerovao kada sam dolazio u Osijek da ću naći svoje mjesto, tako vjerujem da ću izboriti i mjesto u reprezentaciji.

Bilo je i posrtaja

Osijek je u sezonu krenuo s tri pobjede, no u Maksimiru je pokazao i blijedo lice nakon čega je ostalo nejasno koja je prava slika snage momčadi. Trener Zekić svojedobno je rekao da prvenstvo nije sprint, već maraton, a ta loša utakmica u Maksimiru može se doživjeti kao posrtanje u utrci na duge staze.

– Kao što sam ja napravio iskorak na sebi, tako vjerujem da će i momčad napraviti iskorak.

I dok se u prvenstvu očekuje napredak, u Europi su napravljena dva koraka unazad. Lani su igrali play off za ulazak u EL, a ovoga ljeta su ispali već u 2. pretkolu.

– Ta medalja ima dvije strane. Negativna strana je što smo rano ispali iz Europe i ostaje žal za time, ali sada smo koncentrirani isključivo na HNL. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije