Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NOGOMETAŠ GODINE

Može li Modrić stići Pršu u godini nogometnog posta?

Luka Modrić, Slaven Bilić
Dalibor Urukalović
21.12.2009.
u 08:25

Pod Božićnim nogometnim drvcem neće biti nikad tako malo darova, jer 2009. godina je bila godina poraza, razočarenja, posta.

No, Večernji list će po 38. put izabrati najboljeg nogometaša godine, a birat će među dečkima koji su u svojim klubovima ipak ostavili trag.

Pršino desetljeće

Darko Draženović, bivši večernjakov novinar i dugi niz godina urednik sportske rubrike nepretenciozno je te 1972. godine potražio naj nogometaša bivše države, ne sluteći da će ta nagrada doista postati prestižna i što se nogometa u Hrvata tiče najvrijednija. To je izbor, koji nisu prihvatile samo generacije vjernih čitatelja, već i sve nogometne i sportske strukture.

A tko bi ove zime trebao postati vladar hrvatskog nogometa? Odluka je u rukama žirija bivših hrvatskih reprezentativaca, Željko Pavlović, Danijel Štefulj, Igor Tudor, Dubravko Pavličić, Robert Rubčić, Milan Rapaić, Željko Adžić, Nenad Bjelica, Alen Peternac, Pero Nadoveza i Josip Šimić će izavrati 38. Pobjednika, kako se naziva statuta akademskog kipara Stipe Sikirice. Da li će po treći put, poput Dade Prše u sredini ovog desetljeća slaviti Luka Modrić, te na taj način biti na tragu legendarnog i teško uhvatljivog Davora Šukera koji čak šest puta osvajao ovaj prestižni trofej. Luka je imao jednu dobru godinu, u kojoj je postao najbolji Tottenhamov nogometaš, ali i ozljedu od kolovoza koja je sada stvar prošlosti.

Tražimo i Nadu

U najužoj konkurenciji je Darijo Srna, koji je kao kapetan Šahtara podignuo veliki pehar namjenejn pobjedniku Kupa Uefe. Ili će se žiri odlučiti za cijele godine upornog i učinkovitog Ivicu Olića. Može to biti biti Niko Kranjčar, koji je sjajno odigrao drugi dio sezone u majici Spursa, a vrlo dobro je igrao i za kockaste. U svakom slučaju, bez obzira što se Hrvatska nije plasirala na SP 2010., što je Dinamo opet ostao u ledu, a Hajduk pak nastavio s godinama punih tuge, nagrada će ostati dio povijesti, a nama nada na će se u 2010. igrati bolji nogomet, da ćemo se više veseliti.

A, isti žiri koji će odabrati najboljeg nogometaša godine koja broji posljednje sekunde, izabrat će i Nadu Godine, mladog nogometaša koji još nije zaigrao za A reprezentaciju. Modrić je jedini koji je bio i nada i igrač godine, to bi ove mogao biti Ivica Olić.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije