Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
gradski derbi

Može li Cibona spasiti hrvatsko prvenstvo od Cedevitine dominacije?

Cedevita - Cibona
Foto: Petar Glebov/PIXSELL
09.04.2015.
u 12:20

Cedevita je triput slavila, ali je ukupna razlika samo +10

Cedevita i Cibona danas u Sportskom domu u 18 sati igraju četvrti ovosezonski dvoboj. U sva tri dosadašnja slavili su cedevitaši pa to sugerira Cedevitin status favorita i u ovom nastupu.

– Istina je, triput smo ih pobijedili, no sveukupna koš razlika nije veća od 10 koševa – upozorava Fran Pilepić, najbolji Cedevitin strijelac (24 koša) u visokoj pobjedi nad Zadrom (93:68).

– S Cibonom će biti teže no sa Zadrom, neće biti 25 razlike, no rekao bih ipak da je vrijeme da pokažemo koja je stvarna razlika u kvaliteti između naše dvije momčadi.

Ceda pobjeđuje sa +33

S obzirom na to kako je krenula u Ligu za prvaka (plus 164 u pet utakmica), Cedevita je na dobrom putu da utrku za prvaka učini nikad izvjesnijom i nakon pet pobjeda s prosjekom od "plus 33" postavlja se pitanje je li Cibona zapravo najjača momčad u "pokretu otpora" sili i moći branitelja naslova.

– Glupo mi je reći da nitko od nas nema izgleda, no bit će im se jako teško suprotstaviti. Osim što imaju roster od 14 igrača koji mogu ravnopravno participirati, oni su tijekom cijele sezone igrali dvije utakmice tjedno pa im se puno lakše priviknuti na ubrzani ritam igranja nego nama ostalima – ustvrdio je Cibonin trener Slaven Rimac i dodao:

– Cedeviti je puno važnije hoće li preko polufinala ABA lige s Budućnosti uspjeti ući u Euroligu i po tome će im se mjeriti je li im sezona uspješna ili ne.

S obzirom na vrijednost momčadi (1,7 milijuna eura neto), Cedevita bi doista trebala prošetati do svog drugog naslova prvaka. Ipak, ima nešto što se u ovoj priči ne smije zaboraviti, a to je taj ponos "ugrožene vrste", koji je vukove često činio motiviranijim na parketu od dobrostojećih cedevitaša. Doduše, to što se ta utakmica igra za manje od 48 sati nakon utakmica trećeg kola zacijelo više ide u prilog prvacima. Jer, Rimac je protiv Šibenika morao "raubati" svoje veterane Jagodića-Kuridžu (34 minute) i Rozića (28 minuta), dok je Repeša u derbiju sa Zadrom na parketu najdulje držao Pilepića (27 minuta).

Umorni Cibonini veterani

– Mi imamo tri-četiri iskusnija igrača koji moraju vući i bez njih ne ide, a prijašnjih je sezona Cibona prolazila Hrvatsku ligu s većim izborom igrača. Imali smo puno više ljudi na koje se moglo računati da prelome utakmicu – naglasio je Rimac.

>> Počinju dani Draženovog kupa

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije