Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
14.06.2014. u 15:05

Iako je Šime Vrsaljko dao sve od sebe i najviše što može na toj poziciji, očito je bilo da mu ne odgovara

Naš izbornik Niko Kovač prilično je hrabro ušao u pustolovinu s vođenjem samo jednog izrazitog ljevaka za poziciju defenzivnog lijevog bočnog, Danijela Pranjića, nakon što su otpali Šimunić i Strinić. A i Pranjić je u Brazil otputovao načet ozljedom dobivenoj na utakmici protiv Malija...

Iako je Šime Vrsaljko dao sve od sebe i najviše što može na toj poziciji, očito je bilo da mu ne odgovara to mjesto i Brazil je to znao koristiti. Uz uvijek opasnog Danija Alvesa, Neymar i Oscar često su se ubacivali na taj bok i radili nered, Brazil je vrlo dobro “snimio” taj naš očiti problem.

Možda je Dejan Lovren mogao više pomagati Vrsaljku u zatvaranju boka, ali imao je Lovren dosta posla i u sredini, pa su Vrsaljku na ispomoći u začecima brazilskih akcija bili Rakitić i Olić. Ponekad je to funkcioniralo, ali u više navrata nije...

Uvijek je bolje za neku poziciju u momčadi imati igrača koji to igra po vokaciji, kojem je to prirodno mjesto u momčadi, nego da se improvizira s nekim drugim rješenjima. Zato sam uvjeren da je, nakon ozljeda Strinića i Pranjića, izbornik trebao razmišljati o pozivanju dinamovca Josipa Pivarića, koji iza sebe ima dvije korektne sezone u Dinamu, ima iskustvo igranja u Ligi prvaka i Europskoj ligi i to je njegova prirodna pozicija. A Vrsaljkova nije, kao ni Vidina ni Ćorlukina...

Nadajmo se da će Pranjić biti oporavljen do utakmice s Kamerunom te da će zauzeti svoje mjesto na lijevom boku. Posebno je važan njegov povratak znamo li da ćemo i protiv Kameruna i protiv Meksika morati igrati ofenzivnije. Pranjić je igrač koji može mnogo toga napraviti u napadačkom dijelu, a istodobno ima energiju za povratak u obranu.

Šteta je što nas je, unatoč našim slabostima, zapravo pobijedio i “masakrirao” japanski sudac, no treba dignuti glavu gore i vjerovati izborniku i igračima. Tek su sad pred nama “utakmice istine”, više nemamo pravo na pogrešku.

>> Brazil uz sudačku pomoć slavio protiv vrlo dobre Hrvatske

Komentara 13

IS
ivica.savoric.3
09:07 15.06.2014.

nažalost što ja godinama govorim srna,pletikosa i čorluka daleko su miljama od pravog nogometa ali nitko nema muda to napraviti i zato sam da uzmemo stranog izbornika kojemu nije važno kako se porezivaš

BA
Bananaman
20:54 14.06.2014.

Pletikosa je najveci krivac za poraz odmah poslije sudca !!!

AS
astoria121
10:49 15.06.2014.

NK na zalost nije uspio napraviti detaljan rez i maknuti npr. jednog Pletikosu, iako je Subasic bolji golman. Ove sve kombinacije bez zadnjeg veznog i fakticki gubljenje igraca konstrukcije (Rakitic, Modric) radi obrambenih zadataka je vec takticka greska. Vjerujem da NK moze postatiti dobar trener, ali on to trenutno jednostavno na ovako velikom turniru ne moze biti. U Svabiji smo nakon Brazila mislili da cemo lako dobit jedan Japan i Australiju - ali to nije bio slucaj - trenutno mi je jos uvijek previse Brazil u glavama trenera i igraca i naravno novinara, tako da je Kamerun u drugom planu. Vidjeti cemo kako ce to sve biti u srijed//cetvrtak, ali se bojim da cemo se namuciti sa Kameruncima.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije