Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 99
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ekshibicija u umagu

Moya potvrdio da je kralj, Goran preuzeo ulogu suca

22.07.2015., Umag - 26. atp teniski turnir. Peterostruki pobjednik 'kralj Umaga'  Carlos Moya odigrao je egzibicijski susret s pobjednikom Umaga iz 1999. godine Magnusom Normanom. Tijekom susreta pridruzili su im se i Gael Monfils te DJ Bob Sinclaire. Pho
Foto: Slavko Midžor/PIXSELL
1/2
24.07.2015.
u 08:25

- Moya izgleda sjajno, sada bi prošao kolo ili dva u Umagu – rekao je Ivanišević

Umažani znaju reći: "Tko nije bio, želi doći u Umag, a onaj tko je bio taj će se sigurno vratiti." I doista, vratio im se, eto (uz Gorana Ivaniševića), i Carlos Moya (38), neokrunjeni kralj Umaga, koji je u srijedu odigrao ekshibicijski dvoboj za pamćenje sa Šveđaninom Magnusom Normanom. Uživali smo u teniskoj romantici, a da zabava bude potpuna, pobrinuo se sudac u stolcu – Goran Ivanišević.

Monfils sjajan zabavljač

Iza najave još jedne revijalne večeri skrivalo se puno iznenađenja, ali konačni ishod bio je očekivan. Moya je pobjedom u tie-breaku (7:6 (4)) potvrdio naslov "kralja Umaga" (pet je puta osvajao ovaj turnir) iako ga je Norman nekoliko puta ozbiljno ugrozio. Treba, međutim, priznati da je Šveđanin imao veliku pomoć u Ivaniševiću koji je, na oduševljenje publike, na svoj osebujan način sudio drugi dio meča, neskriveno u korist Normana, čemu je prethodila određena "razmjena materijalnih dobara".

Ekshibicijski dvoboj koji je još jednom napunio tribine središnjeg umaškog stadiona imao je uzbudljivu predigru. U paru su se sučelili jedni protiv drugih Moya i Norman s jedne te Gael Monfils i svjetski poznati DJ Francuz Bob Sinclar s druge strane. Popularnog DJ-a službeni je spiker predstavio kao "najboljeg tenisača među DJ-ima i najboljeg DJ-a među tenisačima" i nije pogriješio. Sinclar je pokazao da raspolaže solidnim rasponom udaraca iako je imao manjih problema sa servisom i kondicijom. Publika se odlično zabavljala različitim teniskim dosjetkama ove četvorice. U jednom su se trenutku Moya i Monfils počeli nabacivati po dijagonali, a Norman i Bob su jednostavno otišli s terena i sjeli. U tom su meču, u produljenom tie-breaku, na kraju pobijedili Moya i Norman (13:12).

Što se pojedinačnog dvoboja tiče, nakon što je Moya (koji je očito bio spremniji i bolji, možda i zato što je trenirao s Nadalom na njihovoj Mallorci) poveo sa 3:2, u sudački je stolac sjeo Goran Ivanišević. I počeo otvoreno navijati za Šveđanina.

– Možeš doći i bliže mreži dok serviraš, ništa ne vidim – kazao je Goran Normanu.

Navukao je tako omjer do 5:5 i potom prepustio suđenje "normalnom" sucu. Ipak je Moyi, koji se pomalo ljutio zbog takvog dijeljenja pravde, udijelio zanimljiv kompliment.

Slavko tješio Moyu

– Moya bi i sad na turniru prošao prvo kolo, a možda i drugo – napomenuo je Goran kojemu je to bilo prvo sudačko iskustvo.

– Moglo bi mi se dopasti – kazao je.

Moya je na koncu zasluženo primio priznanje od bivšeg direktora Slavka Rasbergera (koji se također vratio turniru nakon nekoliko godina "egzila"), dok je Normanu, također bivšem pobjedniku Umaga, a sada treneru Stana Wawrinke, trofej predao sadašnji direktor Lawrence Frankopan.

– Svi znate koliko je umaški turnir bio poseban za mene. Za njega me vežu predivne uspomene. Prvi sam put nastupio sa 18 godina i izgubio u prvom kolu. Slavko mi je prišao i utješio me kazavši: "Nemoj se brinuti, sljedeće ćeš godine sigurno pobijediti". Jako mi je drago da sam se vratio nakon sedam godina. Vidimo se i sljedeće – najavio je jedan od najboljih zemljaša svih vremena koji i sa 38 godina na leđima izgleda prilično mladoliko i – čilo.

>>Ćorić ušao u četvrtfinale: Nisam se dobro osjećao na početku

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije