Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 188
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ČETVEROGODIŠNJI UGOVOR

Mourinhu zlatni sat, majica i 40 milijuna eura

Mourinho
Reuters
31.05.2010.
u 13:58

U ranim poslijepodnevnim satima pred kamere i mikrofone stao je novi trener madridskoga Reala Portugalac Jose Mourinho.

Od ponedjeljka je 47-godišnji Portugalac Jose Mourinho novi trener madridskog Reala! Mourinho je potpisao četverogodišnji ugovor, zarađivat će deset milijuna eura godišnje.

Nakon sastanka s klupskim predsjednikom Florentinom Perezom i sportskim direktorom Jorgeom Valdanom te s članovima uprave Reala, Mourinho je potpisao ugovor i kratko razgovarao s počasnim predsjednikom kluba, legendarnim Alfredom di Stefanom.

Rođen da bude trener


Mourinho je dobio nekoliko prigodnih poklona (kemijska olovka, replika stadiona Santiago Bernabeu, zlatni sat i majica s brojem 1 i imenom na leđima)...

– Nisam siguran jesam li rođen da bih vodio Real, ali znam da sam rođen kako bih bio trener! Sviđaju mi se teški izazovi. Divna je stvar igrati za Real Madrid ili ga trenirati, ali još je ljepše s Realom osvajati naslove. I to će biti moj cilj, počašćen sam što sam izabran za trenera ovog velikog kluba – rekao je Mourinho, koji je od 2003. čak 11. trener Reala.

Ostala je nepoznanica koliku je odštetu Real platio Interu. No, prije nego što je Perez odletio u Milano na sastanak s Morattijem, Mourinho mu je rekao:

Odšteta 8 milijuna eura?


– Nemojte pristati na ucjene, nemojte platiti 16 milijuna eura. Ne dajte im ni centa više nego što piše u mom ugovoru – rekao je Mourinho, u čijem je ugovoru s Interom pisalo da je odšteta osam milijuna eura.

– U svakom poslu ima teškoća. No, moje je samopouzdanje golemo, nikad ne razmišljam o neuspjehu ili otkazu. I to moram prenijeti na svoje igrače. Kad to učinim, osvajat ćemo trofeje. I neću se mijenjati. Ovakav sam kakav jesam, ja sam Jose Mourinho, a Real me i doveo zato što sam takav – naglasio je Portugalac, dodavši da, iako je iza njega fantastična sezona s tri osvojena trofeja, za sebe ne misli da je najbolji trener na svijetu.

Realu ne trebaju velike promjene, tek tri ili četiri igrača

U Realu se nadaju da će Mourinhovim dovođenjem uspjeti prekinuti dvogodišnju dominaciju Barcelone u španjolskom prvenstvu, kao i dogurati do desetog naslova u Ligi prvaka, prvog nakon 2002. godine.

- Real Madrid ima nevjerojatnu povijest u Ligi prvaka, ali posljednjih godina ima nevjerojatno loše rezultate u tom natjecanju. Sada krećemo iz početka – rekao je Mourinho, aludirajući na činjenicu da “kraljevski klub” nije dosegao četvrtfinale Lige prvaka posljednjih šest godina.

Na službenom predstavljanju Mourinho je upitan i o željenim pojačanjima za predstojeću sezonu. Prošlog je ljeta Real utukao oko 250 milijuna eura na pojačanja poput Kake, Cristiana Ronalda, Karima Benzeme i Xabija Alonsa, ali na kraju je ostao bez naslova, a portugalski strateg kaže da momčadi trebaju tek manji “zahvati”.

- Klub je zadovoljan s igračkom bazom. Trebaju nam tri ili četiri igrača da dam daju fleksibilnost u načinu igre, ali predviđam tiho ljeto u kojem će sva pažnja biti usmjerena na Svjetsko prvenstvo. Normalno je da me ljudi povezuju s igračima poput Maicona, Ashleyja Colea ili Franka Lamparda, jer su oni moji bivši igrači i ostao sam u dobrim odnosima s njima. Realu trebaju tek manje prilagodbe. Znamo točno profil igrača kakav nam treba i to je važnije od dovođenja velikih imena. Uostalom, ne želim prčati točno o imenima jer će igračima onda skočiti cijena ako ću to činiti.

Na kraju je Mourinho rekao da je svjestan pritiska koji nosi trenerska pozicija u klubu poput Reala.

- Ja sam trener s velikim samopoštovanjem i samopouzdanjem i uopće mi ne pada na pamet razmišljati o dobivanju otkaza. Svjestan sam i činjenice da će mediji i navijači potencirati pritisak, ali to neće utjecati na moj posao. Volim sebi zadavati izazove, a ovo je veliki izazov. Imam puno povjerenje u svoje trenerske sposobnosti.

- Također, želim zahvaliti upravi što me angažirala i obećati da se neću promijeniti. Ja sam Jose Mourinho i dolazim sa svim svojim kvalitetama i manama. Snaga mojih momčadi nisu individualne sposobnosti igrača niti trener. Ako svi unutar kluba to shvate i prihvate, neće biti teško ostvariti rezultate.

Komentara 1

OB
-obrisani-
07:04 01.06.2010.

Mourinho predstavljen u Realu ali Slaven Bilić sasvim izvjestno neče biti predstavljen na World Cupu 2010 u JAR-u..

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije