Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 27
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
U engleskom srazu Liverpool i Chelsea odigrali 0:0

Mourinho sretan, Benitez ljut na suca

LP-LIV-TXT.jpg
import
29.09.2005.
u 00:55

Liverpoolovi navijači još jednom su bili neodoljivi, legendarna Youll Never Walk Alone s Kopa još jednom je svojim bodrenjem ježila kožu, a dolje na travnjaku nogometaši Liverpoola i Chelsea odigrali su jednu ratničku utakmicu, a epilog sudara su netaknute mreže. Mourinho je nekoliko dana u svom stilu stvarao atmosferu: - U polufinalu Lige prvaka prošle smo sezone pobijeđeni, a pogodak nije postignut (aludirao je trener Chelsea na pogodak Louisa Garcie, op. p.), pa se nadam da ćemo mi pobijediti ovaj put s postignutim pogodcima.

Chlesea je stigla u grad The Beathlesa s fantastičnih 7-0 u engleskom prvenstvu, 21 bodom i jednim primljenim pogotkom, prepuna samopouzdanja. No, od kad je strateg Mourinho, Penzioneri nisu odigrali slabiju utakmicu, posebno drugi čin taktičkog rata, u kojem je Liverpool bio nadmoćan, stiskao, igrao pred plavim šesnaestercem, ali bez završnog udarca. No, Liverpoolovi nogometaši su u 56. minuti skočili, tražili jedanaesterac kad je Gallas igrao rukom. No, Massimo de Santis, sudac koji će sljedeće subote voditi utakmicu Hrvatska - Švedska samo je odmahnuo rukom.

- Gallas je igrao rukom, svi su vidjeli da je to jedanaesterac, osim De Santisa. Na kraju Mourinho nije skrivao zadovoljstvo: - Sretan sam što smo osvojili bod na Anfieldu, naša situacija u skupini je vrlo dobra, i to mi je najvažnije.


Senzacionalan Artmedijin preokret

Najveći autsajderi ovosezonske Lige prvaka Thun i Artmedia Petržalka već su u drugom kolu ostvarili pobjede. I to kakve! Thun ju je u utorak izborio pogotkom u 89. minuti, a Artmedia je sinoć 0:2 preokrenula u Portu na 3:2! Porto je imao 64 posto vremena loptu u nogama, ali Slovaci su bili ubojitiji i nastavili nizati velike pobjede. Nakon 5:0 nad Celticom, 3:2 kod još jednog bivšeg europskog prvaka najveći je uspjeh tog malog slovačkog kluba. (ab)


Raulov pedeseti pogodak

Najbolji strijelac Lige prvaka u svih 14 njezinih sezona Raul sinoć je postigao i svoj jubilarni pedeseti pogodak u tom natjecanju. No, Real se opet mučio, Soldado je postigao pobjedonosni pogodak protiv Olympiakosa tek u 86. minuti, Ramos je ponovno, kao i nedavno u prvenstvu, dobio crveni karton, ali tri boda su ipak iščupana. Na ljestvici strijelaca svih vremena iza Raula je Van Nistelrooij s 43 pogotka, a slijede Henry i Ševčenko sa po 36, Del Piero s 33, Inzaghi s 32... (ab)

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije