Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 33
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
CHELSEA - UNITED 0:0

Mourinho nakon remija: Sad shvaćam da neću dobiti Rooneyja

Wayne Rooney
Reuters/Pixsell
26.08.2013.
u 22:57

Chelsea je sada vodeći na ljestvici sa sedam bodova, a United je četvrti sa četiri

Jose Mourinho u ponedjeljak sigurno se sjetio svoje prve utakmice na Stamford Bridgeu. Prije devet godina njegov je trenerski put u Engleskoj počeo u Londonu, utakmicom baš protiv Manchester Uniteda. Tada mu je sreću donio Eidur Gudjohnsen koji je zabio za 1:0 pobjedu. Jose ovaj put nije imao jockera, veliki derbi Manchester Uniteda i Chelsea završio je remijem bez pogodaka. A bio je to tek četvrti remi bez pogodaka u povijesti međusobnih ogleda ovih dvaju divova engleskog nogometa. Prethodna tri odigrali su 1995., 1998., i 2007. godine. Sinoćnji remi bio je 16. ukupni, a u 43 utakmice United je slavio 13, Chelsea 14 puta. A bio je to i prvi domaći Unitedov remi bez pogodaka nakon četiri godine. Tada su igrali protiv Arsenala. 

Svi objektivi sinoć su bili upereni u Waynea Rooneya. Manchesterov napadač prije utakmice je iščekivao i treću ponudu Chelsea koja je trebala biti presudna da se preseli na Stamford Bridge do kraja prijelaznog roka. Kada je vidio kako su Rooneya navijači dočekali Mourinho je priznao:

- Male su šanse da ga otmemo. Najvažnije je kako se on osjeća, a United je poseban klub s posebnim navijačima koji žele da on ostane. Ako je tako, odustajemo jer poštujemo njegovu odluku. 

Ubacio se David Moyes, trener Uniteda:

- Jose je u pravu. Manchester je poseban klub. A još od prvog dana smo vam rekli ali vi ne slušate, stalno pitate i tražite Rooneya. Teško je stalno ponavljati: 'Oprostite ali ne zanima nas...'

A osim na trenutke fascinantno visokog ritma utakmica nije bila posebno atraktivna. Iako, vragovi su imali inicijativu dok je Mourinho ostao vjeran svojoj trenerskoj doktrini koja podrazumijeva iznimnu odgovornost bez prevelikog rizika u igri. Posebno u velikim utakmicama poput ove. U Manchesteru će se sigurno ponaviše pričati o situaciji kada je Cleverly u Chelseaovom šesnaetsercu iz voleja napucao Franka Lamparda u ruku. 

- Nije to bio jedanaesterac. Što sam mogao učiniti!? Išao sam na loptu i bio sam pola metra udaljen od igrača. Iako, zabrinuo sam se jer se pravila stalno mijenjaju. No,sudac je rezonirao zdravo-razumski - kazao je Lampard na kraju utakmice.

John Terry, Chelseajev kapetan kazao je:

- Niti jedna momčad nije imala previše šansi. za nas je ovo veliki bod.

U Manchesteru Davidu Moyesu navijači tepaju da je 'odabrani'. Baš takav transparent izvjesili su na tribini. Ne sumnjaju kako će nastaviti stopama legendarnog Sir Alexa Fergusona. No, navijačima Manchestera ostao je gorak okus.     

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije