Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 85
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
UEFA DOBRO ODLUČILA

Mourinho: Kazna Riberyju posve je primjerena

Franck Ribery
AFP
19.05.2010.
u 12:59

U ponedjeljak je stigla i službena potvrda prema kojoj Franck Ribery neće imati pravo nastupa za Bayernovu momčad u finalu Lige prvaka.

Suparnik će Bavarcima biti milanski Inter, a najiščekivanija utakmica klupskog dijela sezone odigrat će se na madridskom Santiago Bernabeuu nadolazeće subote.

To što Riberyja neće biti u njemačkoj momčadi, sasvim razumljivo, uopće ne opterećuje Interovog trenera Josea Mourinha koji smatra da je izuzeće francuskog nogometnog reprezentativca jedina logična kazna za ono što je napravio u prvoj polufinalnoj utakmici LP protiv Lyona.

Podsjetimo, Disciplinska komisija Europske nogometne federacije (UEFA) odredila je Riberyju strogu kaznu zbog, procijenjeno je, vrlo opasnog starta džonom na gležanj stajne noge argentinskog napadača Lyona Lisandra Lopeza. Međunarodni sportski sud (CAS) u Lausannei u ponedjeljak je potvrdio suspenziju Francuza u tri susreta.

- Kazna je sasvim primjerena. Njegov je start bio opasan, a suparnički igrač pritom je mogao i teško stradati - objasnio je Mourinho, koji će tako u finalu LP-a imati jednu brigu manje.

Zanetti: Ostanak Mourinha bi bila velika pobjeda   
Inter je jedini europski klub u kojem je tijekom karijere igrao sjajni 36-godišnji Argentinac Javier Zanetti. U Inter je došao daleke 1995. godine i ove je sezone osjetio najviše uspjeha...

Kao kapetan je Zanetti predvodio Inter do dvostruke krune (Serija A i domaći Kup), a u subotu će imati šansu za novim peharom. U finalu Lige prvaka Inter u Madridu igra protiv minhenskog Bayerna.

- Ta utakmica je velika nagrada za cijelu sezonu. Već smo dosad mnogo toga napravili, a pobjeda na Santiago Bernabeu bi bila kulminacija svega - rekao je Zanetti, te dodao:

- Još jednu veliku pobjedu moramo izboriti, a ta "utakmica" će se dogoditi nakon Madrida. Želim da Jose Mourinho i dalje ostane s nama. On je napravio veliki posao u Interu, strašno je zaslužan za cjelokupnu sezonu i njegov odlazak bi bio određeni korak unatrag, makar on sam tvrdi da će ostaviti pobjednički duh iza sebe. No, mi igrači želimo i dalje s njim - završio je Argentinac kojeg se lišio Diego Armando Maradona u reprezentativnoj akciji na Svjetskom prvenstvu u Južnoafričkoj Republici.

Komentara 1

EU
EUPatriot
20:28 19.05.2010.

Mourinho: Kazna Riberyju posve je primjerena kao što je primjereno da na SP 2010 idu one najbolje ekipe iz kvalifikacija..

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije