Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PIROVA POBJEDA ROME

Mourinho: Igrači moraju paziti na moje zdravlje

Diego Milito
Reuters
16.05.2010.
u 17:25

Trener Intera Jose Mourinho nervozno je koračao uz crtu, a njegova momčad nije uspjevala zatresti mrežu slaboj Sieni.

No, argentinski napadač Diego Milito zabio je u 57. minuti te donio Interu pobjedu i naslov talijanskog prvaka. Roma je unatoč pobjedi 2:0 kod Chieva ostala dva boda prekratka.

Na poluvremenu posljednjeg kola Roma je bila vodeća. Rimljani su pogocima Mirka Vučinića u 39. i Danielea de Rossija u 45. minuti vodili u Veroni kod Chieva 2-0. Za to vrijeme se Inter silno mučio u Toskani kod već prežaljene Siene. Inter je dominirao, ali nikako nisu pronalazili put do mreže.

Mučenje je trajalo sve do 58. minute kada je Javier Zanetti sjajno probio prvi red Sienine obrane, a potom lijepo gurnuo u prostor za sunarodnjaka Diega Milita koji je spretno, špicom, pogodio suprotni kut za svoj 22. pogodak u sezoni (drugi strijelac Serije A). Na kraju se ispostavilo da je to bio ključni pogodak prvenstva, onaj koji je održao Inter na vrhu ljestvice.

Spomenimo da je pogotkom Milito odlučio finalnu utakmicu Kupa u Rimu (pobjeda Intera protiv Rome 1-0), a važne pogotke je postizao i u Ligi prvaka protiv Chelseaja (osmina finala), odnosno Barcelone (polufinale).

Do kraja utakmice je Inter čuvao zlata vrijedan pogodak prednosti, ali su u dva navrata, u posljednjih deset minuta zadrhtali. Siena je više slučajno, kao i pogreškama vratara Intera Julija Cesara, došla u priliku za izjednačenje, no šokova za Mourinhov sastav ipak nije bilo.

- Bilo je ovo previše stresno za mene. Nisam baš očekivao ovakav kraj. Ne znam što bih rekao i kako bih reagirao da smo u završnici primili pogodak. A definitivno se takvo što moglo dogoditi - rekao je Mourinho i nastavio:

- Upozorit ću svoje igrače na ovakve situacije. Osim što moraju razmišljati o rezultatu, moraju razmišljati i na zdravlje svoga trenera.

Mourinho je na kraju nije zaboravio dodati:

- Moram zahvaliti Sampdoriji što je pobijedila Romu u gostima. Bez tog rezultata ne bismo uspjeli. Sada su pred nama dva, možda i tri dana odmora, a onda intenzivno krećemo s pripremom za finale Lige prvaka.

Inter je time naslovu pobjednika domaćeg Kupa pridodao i novi "scudetto", a ostaje im još iduće subote finalna utakmica Lige prvaka u Madridu protiv Bayerna. I Bavarci su, kao i Inter, ove sezone ugrabili dvostruku krunu i madridski finale za jednu će momčad definitivno označiti savršenu sezonu.

Recimo i to da je cijelu utakmicu za Sienu u nedjelju odigrao hrvatski nogometaš Mato Jajalo.

Roma je, pak, nakon 2-0 u prvom dijelu, u nastavku mirovala i vjerojatno osluškivala događaje iz Toskane. Na njihovu žalost, nisu dočekali trenutak za slavlje, već su prvenstvo završili kao drugoplasirani s impresivnih 80 bodova.

Inter je tako ove sezone osvojio talijansko prvenstvo i kup, a ako u subotu osvoje i Ligu prvaka, Jose Mourinho postat će prvi trener koji je s dva različita kluba (Inter i Porto) u istoj sezoni uspio osvojiti trostruku krunu. Milan je trećim mjestom osigurao izravan plasman u Ligu prvaka, a četveroplasirana Sampdoria će u kvalifikacije. Iz lige ispadaju Atalanta, Siena i Livorno. Napoli, Palermo i Juventus idu u Europsku ligu.

Rezultati: Siena - Inter 0:1, Chievo - Roma 0:2, Atalanta - Palermo 1:2, Bari - Fiorentina 2:0, Cagliari, Roma 1:1, Catanaia - Genoa 1:0, Parma - Livorno 4:1, Sampdoria - Napoli 1:0.

Poredak: Inter 82, Roma 80, Milan 70, Sampdoria 67... (kl/VLM)

Komentara 1

EU
EUPatriot
06:58 17.05.2010.

Mourinho: Igrači moraju paziti na moje zdravlje kao što su Engleski igrači pazili na zdravlje igrača Ukrajine na onoj famoznoj utakmici u kvalifikacijama za SP 2010..

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije