Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 178
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NISU ZADOVOLJNI

MOO preporučio povratak ruskih sportaša, Poljaci poručuju: To je sramota

Russia welcomes 2022 Olympic athletes home
Foto: MAXIM SHEMETOV/REUTERS
1/2
28.03.2023.
u 19:18

"Što se pozitivno dogodilo na strani Rusije da njeni sportaši sudjeluju na natjecanjima. Od Buče, Irpina, Gostomela. Od svakodnevnih bombardiranja civilnih lokacija. To je dan sramote za MOO," napisao je Piotr Wawrzyk na Twitteru.

Ovo je "dan sramote" za Međunarodni olimpijski odbor (MOO), rekao je u utorak zamjenik poljskog ministra vanjskih poslova nakon što je MOO preporučio uvjetno vraćanje ruskih i bjeloruskih sportaša na međunarodna natjecanja.

"Što se pozitivno dogodilo na strani Rusije da njeni sportaši sudjeluju na natjecanjima. Od Buče, Irpina, Gostomela. Od svakodnevnih bombardiranja civilnih lokacija. To je dan sramote za MOO," napisao je Piotr Wawrzyk na Twitteru.

Poljska, Ukrajina i tri baltičke zemlje u ponedjeljak su u zajedničkom priopćenju istaknule kako "ne postoji niti jedan razlog za odstupanje od režima isključenja za ruske i bjeloruske sportaše koji je MOO uspostavio prije više od godinu dana", nakon ruske invazije na Ukrajinu.

Poljska, Ukrajina, Litva, Estonija i Latvija smatrale su da "nacionalnost sportaša ne određuje njihovu ulogu, već činjenica da ih sponzoriraju/podržavaju njihove vlade ili tvrtke koje podupiru ruski režim, koji nastavlja svoj agresorski rat protiv Ukrajine.

Međunarodni olimpijski odbor u utorak je preporučio ponovno uključivanje ruskih i bjeloruskih sportaša u međunarodna natjecanja, pod neutralnom zastavom i u pojedinačnoj konkurenciji, pod uvjetom da nisu aktivno podržavali agresiju na Ukrajinu.

>> Ovo je sastav Hrvatske protiv Turske: Dalić promijenio mišljenje, ulaze Stanišić i Pašalić

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije