Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 174
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
EUROLIGA

Montepaschi 'razbio' Fenerbahče

Košarka
06.01.2010.
u 21:42

U prve dvije odigrane utakmice 9. kola Eurolige košarkaša nije bilo iznenađenja. Pobjede su na domaćim parketima ostvarili Montepaschi Siena i Panathinaikos.

U prve dvije odigrane utakmice 9. kola Eurolige košarkaša nije bilo iznenađenja. Pobjede su na domaćim parketima ostvarili Montepaschi Siena i Panathinaikos.

Do osme ovosezonske pobjede u skupini A Montepaschi je došao bez ikakvih problema protiv Fenerbahçea rezultatom 101:58.

Pitanje pobjednika riješeno je već na poluvremenu kada je domaćin imao 25 poena viška (50:25), a prednost se u nastavku samo povećavala. Kšištof Lavrinovič bio je najefikasniji igrač pobjedničke ekipe s 20 koševa i 6 skokova, a sjajnu pomoć imao je u Davidu Hawkinsu koji je zabio 17 koševa. Kod gostiju je najbolji bio Lynn Greer s 18 koševa, a hrvatski košarkaš Gordan Giriček je za 18 minuta na parketu ostvario učinak od 5 koševa (dvice 1/2, trice 1/3), 1 skoka, 1 asistencije i 4 izgubljene lopte.

U utakmici skupine D Panathinaikos je slavio protiv Prokoma 74-66 i tako došao do sedme pobjede sezone. Atenski sastav su do slavlja predvodili Mike Batiste i Drew Nicholas s 13 koševa, dok se kod Prokoma istaknuo Daniel Ewing s 19 koševa.

Košarkaši Partizana ostvarili su nakon Montepaschi Siene (+43) zasad najuvjerljiviju pobjedu 9. kola Eurolige košarkaša...

Na domaćem su parketu u sklopu skupine B potopili litavski Rietuvos Rytas 97-67 i tako došli do pete ovosezonske pobjede koja im je ujedno osigurala plasman u drugi krug natjecanja. Partizan je u ovoj utakmici i teoretski mogao osigurati plasman među 16 najboljih momčadi Europe samo pobjedom većom od 22 razlike, a to je na kraju i uspio nošen na krilima Aleksandra Rašića, strijelca 26 koševa.

Lawrance Roberts ubacio je 16 koševa uz 7 skokova, a Slavko Vraneš 13 za beogradski sastav, dok je kod gostiju najbolji bio Bojan Popović sa 17 koševa. Kažimo na kraju da se tijekom druge četvrtine ozlijedio Partizanov najbolji igrač Aleks Marić, te se zbog problema s koljenom do kraja nije vraćao na parket.

Real Madrid je s lakih 73-60 pobijedio Oldenburg i izbio na čelno mjesto skupine ispred Panathinaikosa, mjesto koje će i zadržati ako u posljednjem kolu pobijedi Armani Jeans u gostima. Darjuš Lavrinovič s 16 koševa i Louis Bullock s 15 bili su najbolji kod madridskog sastava, a Ricky Paulding s 12 kod poražene momčadi.

U skupini C Caja Laboral je domaćom pobjedom nad Maroussijem 73-65 ostala u borbi za prvo mjesto u skupini, te će za to morati pobijediti CSKA u Moskvi sljedećeg tjedna. Mirza Teletović i Fernando San Emeterio bili su najefikasniji pojedinci kod domaćina s 15 koševa, dok je hrvatski reprezentativac Stanko Barać za 18 minuta na parketu upisao 4 koša (dvice 1/5, trice 0/1, sl. bacanja 2/2) devet skokova i 1 asistenciju.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije