Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 38
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Raskol u Dinamu

Momčad nije prihvatila Sarea, Fernandesa i Sandomierskog

'14.09.2013., stadion Poljud, Split - MAXtv 1. HNL, 09. kolo, HNK Hajduk - GNK Dinamo. Dino Mikanovic i Junior Fernades. Photo: Tino Juric/PIXSELL'
'Tino Juric/PIXSELL'
16.09.2013.
u 11:00

Sad bi se svi ti igrači morali držati zajedno i u četvrtak igrati dobro protiv vrlo jakog Černomoreca koji je nanizao šest pobjeda zaredom

Dinamo je u Poljudu igrao najslabije u posljednjih nekoliko godina u utakmicama s Hajdukom u Splitu, a Zdravko Mamić s pravom je ljutit na igrače.

Dobro su i predobro plaćeni da bi se, kako kaže Šimunić, šetali po terenu. Kapetan je i inače vrlo kritičan i otvoreno kaže što ne valja u momčadi, a očito je da nešto ne valja. A ne valja momčad, odnosno plavi je nemaju.

Imaju dobre igrače, pojedince koji kad su nadahnuti mogu zaraditi ovacije. I divili smo im se u nekoliko navrata, a sad su igrali tako da su zaslužili Mamićevu verbalnu pljusku. Samo, ne treba zaboraviti da je i on sukrivac za to, nisu ti igrači sami došli u klub.

Nije kao prije, ali...

Drugi su problem odnosi u svlačionici i to što momčad nije momčad. Nema suprotstavljenih klanova kakvih je prije znalo biti, nema ni podjele na domaće i strance, ali postoje skupine, grupice igrača koji se drže jedan drugoga, a ima i igrača koji nisu nimalo omiljeni u momčadi. Koliko znamo, većina momčadi nimalo ne simpatizira Juniora Fernandesa, vratara Grzegorza Sandomierskog i Bakaryja Sarea. Ne znamo je li to zato što je Fernandes prilično škrt kad ima loptu, zato što Sandomierski još ništa nije obranio, a prima golove i lopta mu šeta petercem, a Sare još ništa nije odigrao, ili je ipak posrijedi nešto drugo.

No, sad bi se svi ti igrači morali držati zajedno i u četvrtak igrati dobro protiv vrlo jakog Černomoreca koji je nanizao šest pobjeda zaredom. Možda bi tada i oraspoložili gazdu Mamića koji im je prije nekoliko dana uplatio ugovorne rate od 1,7 milijuna eura, a obećao im je i dodatne nagrade za "prezimljavanje" na europskoj nogometnoj sceni.

Bit će bogato nagrađeni

Naime, trebali su dobiti sav novac koji zarade za bodove i ulazak u drugi krug Europske lige. A to izgleda ovako: za ulazak u skupinu klub je zaradio 1,3 milijuna eura, a podjela novca u skupini je sljedeća: za pobjedu se dobije 200 tisuća eura, za bod 100 tisuća, pobjednik skupine inkasirat će 400 tisuća eura, a 200 tisuća dobije se za drugo mjesto. Sad možemo uzeti kalkulator u ruke i igrati se s iznosima... Plavi maksimalno još mogu zaraditi 1,6 milijuna eura, ali je realnije da taj iznos bude oko milijun eura. Za te igrače puno, i previše.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije