Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 155
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
MILAN BADELJ

Momak s astmom iz Gajnica gleda prema madridskom Realu

'Anderlecht\'s Lucas Biglia (L) vies with Zagreb\'s Milan Badelj during their Europa League group stage football match between Belgium\'s RSCA Anderlecht and Serbia\'s Dinamo Zagreb in Anderlecht on D
'ERIC LALMAND-JOHN THYS'
31.12.2009.
u 12:55

- Počašćen sam, a najljepše što mi se dogodilo ove godine osvajanje je dvostruke krune, kaže Badelj.

Nastavi li ovim stilom, možda mu se i ostvari dječačka želja istaknuta na Dinamovoj stranici: "Želio bih igrati u Realu." Milan Badelj (20) u Večernjakovu je izboru nada 2009. godine! Na poseban je način obilježio godinu na izmaku, približivši se standardima koje je postavio njegov veliki prethodnik Luka Modrić, nada iz 2004. godine.

 To je ono što Badelja svrstava među najveće dragulje koje je izbrusila Dinamova škola, zajedno s Lovrenom, Barbarićem, Tomečakom, Kramarićem..., za koje se već raspituju najveći europski klubovi.

Dečko iz Gajnica drugu je sezonu Dinamova konstanta u europskom pohodu, igrač s najviše nastupa, čiji su bljeskovi bili odlučujući u krucijalnim europskim bitkama. Za Večernjakovu nagradu saznao je u Sarajevu, gdje će je proslaviti s prijateljima. Ondje će i dočekati novu godinu.

– Počašćen sam što mi je pripala ta nagrada. A najljepše što mi se dogodilo u ovoj godini osvajanje je dvostruke krune. Na početku smo bili u nezavidnoj situaciji u odnosu na Hajduk, a potom smo okončali sezonu sa stilom – prisjeća se Badelj.

Najljepši i najružniji trenutak nogometne 2009. godine?

– U Temišvaru sam igrao vrlo dobro, no ne mogu reći savršeno jer znam da mogu još bolje i tome ću stalno težiti. A uvijek mi je neugodno kad se sjetim kako smo igrali protiv Heartsa u Edinburghu. Takvo što ne bi nam se smjelo događati.

Koliko vam u igri smeta astma?

– Nimalo. Toliko sam već navikao igrati s time da ne osjetim nikakve teškoće.

Dinamo se iznenada okrenuo protiv Ladića. A vi ste i kod njega briljirali!

– Ne bih govorio o odnosima kluba i izbornika. Znam da su za mene igre za mladu reprezentaciju i te kako značajne, jer međunarodnim nastupima stvara se renome u inozemstvu. Mnogo bi mi značilo kada bih s mladom reprezentacijom izborio nastup na na EP-u. Naravno, u prvom planu su domaći trofeji – zaključio je Milan Badelj.

Najboljim nogometašem u povijesti "proglasio" je Zidanea, a Igora Bišćana najboljim u Prvoj HNL.

Lovren je ispao iz konkurencije čim je nastupio za A-vrstu

Svi nogometni asovi koji su ove godine sudjelovali u Večernjakovu izboru nogometaša godine izrazili su žaljenje što nada godine ne može biti Dejan Lovren. A prepreka je samo jedna i zapravo je pohvala: on je već A-reprezentativac!

Utemeljitelj Večernjakova izbora Darko Draženović postavio je kriterij da nada godine ne može biti igrač koji već ima nastup za A-vrstu, bez obzira na njegovu dob. Jer to znači da je već formiran igrač, spreman za najveće izazove. I da je prerastao sferu nade.

Glasovi

Milan Badelj (Dinamo Z.) 40

Ivan Perišić (Club Brugge) 28

Ivan Tomečak (Dinamo Z.) 26

Domagoj Vida (Osijek) 25

Mirko Oremuš (Hajduk)

Mario Tičinović (Hajduk) 8

Ključne riječi

Komentara 8

IN
Inspector
22:21 31.12.2009.

Bit ce veliki igrac, to je sigurno...

NE
nervioso
01:36 01.01.2010.

mar06mir ... zagrebčenec?! ti si sigurno iz zagreba....

LY
Lynx
15:28 31.12.2009.

Još jedan Paraiba...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije