Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ZARAZILI SE

Srbi oduševljeni hrvatskom sportskom himnom, potajice je pjevali

Hrvatski rukometaši
Foto: Slavko Midzor/PIXSELL
1/6
01.02.2018.
u 14:01

"Svidjela se igračima koji sve razumiju pa su je stidljivo pjevušili crnogorski i srpski rukometaši. Onako, u prolazu. Da se ne vidi i netko slučajno ne snimi", navodi Telegram.

"Ja bih ugledao sunce kad bih ugledao nju, ja bih imao ljepotu da je pored mene tu. Ja sam znao da ću svoju ljubav pokloniti njoj, mojoj lijepoj zemlji Hrvatskoj", su stihovi koji se pjevaju praktički svaki put kada igra hrvatska reprezentacija u bilo kojem sportu.

Tako je bilo i na nedavno završenom Europskom prvenstvu u rukometu koji se igrao u Hrvatskoj, "Mojoj lijepoj" puštala se non-stop. Telegram piše da se pjesma Daleke obale koja lako ulazi u uho svidjela i srpskim rukometašima.
 

"Svidjela se igračima koji sve razumiju pa su je stidljivo pjevušili crnogorski i srpski rukometaši. Onako, u prolazu. Da se ne vidi i netko slučajno ne snimi", navodi Telegram.

Hrvatski rukometaši
1/25

Boris Hrepić, basist nekadašnje Daleke obale, objasnio je o čemu se radi u pjesmi.

- Nastala je negdje između 1991. i 1992, kada je Daleka obala svirala u Frankfurtu, u kojem smo proveli desetak dana, pa nas je uhvatila nostalgija. Iako je nastala u ratno vrijeme, nije prožeta nikakvom ratnom temom nego čistom ljubavlju prema svojoj domovini, a takve pjesme su uvijek dobre.

Telegram navodi i da Hrvati imaju bolje sportske himne od Srba i da su "na vrijeme shvatili da je za pjesmu mnogo isplativije da veliča zemlju, a ne medalju".

Komentara 8

KE
kenedy
15:16 01.02.2018.

pa hrvati pjevuse srpske cajke...i to ne potajice...😁

Avatar anti_komunist
anti_komunist
14:21 01.02.2018.

ma dajte molim vas.....

GU
General_U
14:47 01.02.2018.

pjevušili ili ne, pisma je odlična, bravo za bana i obalu...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije