Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 85
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Split doveo Vukovića

''Moj je zadatak da klubu donesem bodove za Prvu ligu''

Andrija Vuković
Marko Lukunić/Pixsell
25.02.2010.
u 20:19

Vuković je vratar s prvoligaškim iskustvom, a cijela momčad Splita spoj je iskusnih i mladih, ali nadarenih igrača.

Tijekom ove zimske stanke vodeći drugoligaš RNK Split dobio je veliko pojačanje u vrataru Andriji Vukoviću. Brat blizanac rukometnog reprezentativca Drage dvije godine bio je u momčadi Hajduka, a potom je prvoligaško iskustvo stekao u Zadru. Sada želi sa Splitom ući u taj rang.

– Znam da mi je zadaća da svojim obranama osiguram pet-šest bodova u teškim utakmicama i na taj način pomognem ući u Prvu ligu – svjestan je Vuković.

Do njegova dolaska vrata Splita branili su iskusni vratari Bulat i Čović.

– Bulat je sada postao trener vratara, a Čović je počeo raditi u omladinskome pogonu. Ispada tako da sam dvojicu kolega poslao u penziju čim sam došao – kroza smijeh će Vuković.

U Splitu je odlično primljen, biranim riječima o njemu govori trener Tonči Bašić, a i Vuković je jako zadovoljan onim što je zatekao.

– Split ima jaku momčad, tu je Pirić, Vitajić, sve prvoligaški igrači, a i mladi, poput Rašića, Tedija Suraća i drugih. Svi su oni kvalitetni, koliko smo jaki, pokazali smo pobjedom nad Cibalijom 2:1 u prijateljskome susretu. Ni najmanje ne sumnjam da ćemo ostvariti cilj i na jesen na svojem terenu igrati protiv Hajduka i Dinama – siguran je Vuković.

Split ga se dojmio i kao sjajno organizirani klub.

– Gotovo da ni u čemu ne zastaje za Hajdukom, a u tome segmentu je u odnosu prema Zadru Real Madrid – jasan je Andrija Vuković.

U prvom kolu nastavka njega i suigrače čeka teško gostovanje kod Vinogradara.

– Važno je dobro odigrati, baš je Vinogradar uz Pomorac i Dragovoljac najveći konkurent – kaže Vuković.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije