Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Sport Nogomet

Mogao sam bolje reagirati

13. studenoga 2005. u 16:30 2 prikaza

Do te 36. minute Portugal je bio bolji, no nogometaši Luiza Felipea Scolarija nisu imali zicer. A onda je Petit majstorski odapeo, a Tomislav Butina krenuo, vinuo se u zrak, loptu je uspio tek pomilovati, no bila je prebrza. Dojam da je zakasnio se ne može skriti.

- U jednom trenutku mi se zid malo pomaknuo, ja sam dugo gledao u loptu i za tren zakasnio. Mogao sam bolje reagirati, u to nema sumnje - počeo je uz jutarnju kavicu i portugalske novine prvi vratar hrvatske nogometne reprezentacije Tomislav Butina. No, vratar Bruggea nije zapao u depresiju. - Takve se stvari događaju, u glavi ti je uvijek da moraš obraniti svoj kut, kad ga primiš u drugi, ipak nisi kriv. Iako sam morao biti bolji u toj intervenciji.

Portugal je stigao do lijepe pobjede, Hrvatska je ostala dužna. - Nakon utakmice me nazvao jedan dobar prijatelj i rekao da ne očajavamo, da ne budemo neraspoloženi, pa to je ipak samo pripremna utakmica. I složio bih se s njim, jednostavno nedostajalo je onog naboja iz velikih, službenih utakmica. A Portugal je pokazao da ima prvoklasne nogometaše, da su doista moćni. Nakon našeg izdanja Butina ne paničari. - Mi smo uvijek imali problema u pripremnim ogledima, kad dođe stani-pani, mi ćemo sigurno izgledati puno bolje. A moramo znati da bez nekih igrača ova reprezentacija nije ista, kao uostalom i druge reprezentacije kad im nedostaju važni članovi. U prošlim kvalifikacijama i sada u Coimbri vratari nisu bili kao što smo na njih navikli.

- Bilo je pogrešaka, slabijih obrana. No, nismo mi sad slabiji vratari no što smo bili prije. Sjetite se dobre Pletikosine forme, mog nastupa na EP-u u Portugalu. Ne treba sada previše sve gledati kroz ovu utakmicu u Coimbri, ima pola godine do nastupa na Svjetskom prvenstvu u Njemačkoj. Tada će Hrvatska opet biti velika - zaključuje Butina.

Snaga propolisa kod virusnih oboljenja
PROMO
Snaga propolisa kod virusnih oboljenja
A1 Hrvatska
#OSTAJEMDOMA
Novi načini plaćanja: Što sve možete obaviti bez da napuštate svoj dom