Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 146
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
VESELIN VUJOVIĆ:

Mogao bih i ja početi trenirati i sa 54 godine zaigrati u Ligi prvaka

Veselin Vujović
Foto: Vjeran Zganec-Rogulja/PIXSELL
13.03.2015.
u 09:50

Veselin Vujović, trener PPD Zagreba, čeka Kolding za koji igra i 42-godišnji Stefansson

Veselin Vujović, trener rukometaša PPD Zagreba, bio je raspoložen uoči gostovanja danskog Koldinga (Arena, subota u 18 sati)u prvoj utakmici osmine finala Lige prvaka.

- Kad su se Danci već pojačali sa 42-godišnjim Stefanssonom, možda da i ja počnem trenirati pa da pomognem mojim dečkima - rekao je Vujović.

Treba nam kamenčić

Naravno, bila je to šala jer još nikad nismo čuli da je netko sa 54 godine zaigrao u Ligi prvaka. Doduše, igrao je Vujović sjajno na Europskom prvenstvu 1996. godine u Sevilli sa 35 godina kada je Jugoslavija osvojila brončanu medalju.

- Kao igrač i trener imam dobrih iskustava s danskim rukometom. Njihove momčadi igraju poput mašine, ali kada se u tu mašinu ubaci jedan mali kamenčić, onda se slome. A mi ćemo probati ubaciti dva. Kolding je momčad sastavljena od zrelih igrača. Možda i prezrelih s obzirom na godine, imaju puno zvijezda, ali imamo i mi puno zvjezdica - istaknuo je Vujović.

Može li Olafur Stefansson doista biti pojačanje s obzirom na to da nije igrao više od godinu dana.

- Da je to Olafur otprije deset godina onda bi bio opasan. Ovako, bolje je da igra on nego Kim Andersson. Bit će lijepo vidjeti Olafura, jednog od najboljih ljevaka svih vremena. Nadam se pred punom Arenom - istaknuo je trener zagrebaša.

Prvi put će trener "plinara" u Ligi prvaka na raspolaganju imati kompletnu momčad.

- E, da to su sad slatke brige. Od 19 igrača tri će morati na tribinu. Odlučit ću prije same utakmice - rekao je Vujović.

Skupe 'crne rupe'

Koji bi ga rezultat zadovoljio u prvoj utakmici?

- Sve osim poraza. Opet, odluka će pasti u uzvratu. Da pobijedimo i s pet razlike, to neće biti nikakva garancija da ćemo proći dalje. Mene baš zanima koji su dometi ove moje momčadi. Jer, plasmanom u osminu finala ispunili smo europski cilj ove sezone. Nekako vjerujem da ćemo na kraju biti među osam najboljih europskih momčadi - rekao je trener PPD Zagreba.

Što se tiče igre njegove momčadi, Vujović će podcrtati nekoliko stvari:

- Ne smijemo nikako upasti u "crnu rupu". To bi nas moglo skupo koštati. Moramo odigrati mirno, koncentrirano, s malim brojem izgubljenih lopti.

Kolding je u danskom prvenstvo uvjerljivo prvi.

- Oni u prvenstvu bez problema mogu štedjeti po nekoliko igrača. Pa čak i pod cijenu da neke utakmice izgube, naslov im na kraju prvenstva neće izmaći - zaključio je Vujović.

Danci dolaze danas i odmah će odraditi trening.

>> Zagrebaši na završnom turniru protiv Tatrana

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije