Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 134
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
HUMANITARNI SPEKTAKL

Modrić vještinama oduševio Petrinjce: 'Igram ja i bolje, ali trema je učinila svoje'

Humanitarno - sportski spektakl Gem Set Hrvatska održan je u Petrinji
Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL
1/21
14.07.2021.
u 08:05

Time se mladima na Banovini, ali i diljem Hrvatske, uspješno šalje poruka o tome koliko je redovita tjelovježba bitna za njihovo zdravlje.

Bila je to još jedna priredba na ponos hrvatskih sportaša. Dvodnevna sportsko-humanitarna događanja (ovo je ipak više od samog turnira teniskih parova) u organizaciji Marina Čilića i njegove zaklade okupila su u Petrinji cvijet hrvatskog sporta. Osim Čilića i njegovih tenisača i tenisačica, došli su i nogometaši, rukometaši, odbojkaši, vaterpolisti...

>>> Finalni meč između Modrića i Čilića protiv Dodiga i Perišića

Bilo je lijepo

Tako su u polufinalnim dvobojima dva Ivana, Dodig i Perišić, pobijedili Donnu Vekić i Matea Kovačića sa 16:14, a Marin Čilić i Luka Modrić bili su bolji od Marija Mandžukića i Patrika Jurine s 15:10.

U velikom finalu Čilić i Modrić bili su bolji i od Dodiga i Perišića i to s 15:12.

13.07.2021., Petrinja - Odrzano je drugo izdanje humanitarno - sportskog spektakla Gem Set Hrvatska. Projekt je to koji organizira Zaklada Marin Cilic, a okuplja najpoznatije sportase i sportasice Hrvatske s ciljem izgradnje sportskih igralista za djecu i promocije vaznosti bavljenja sportom od najranije dobi. Luka Modric, Marin Cilic Photo: Sanjin Strukic/PIXSELL
Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL

A na turniru su još nastupili i odbojkaš Tsimafei Zhukouski i bivša tenisačica Jelena Kostanić-Tošić te vaterpolsko-teniska kombinacija Franko Lazić/Vilim Višak (Čilićev trener), potom .Luka Cindrić/Dino Prižmić te Borna Ćorić i odbojkašica Nikolina Božićević. Za Ćorića je to bio i povratak tenisu jer zbog ozljede ramena i operacije nije igrao od ožujka ove godine i turnira u Rotterdamu.

>>> Albina zaigrala nogomet sa sportskim zvijezdama

Bili su najavljeni i wimbledonski šampioni u parovima Nikola Mektić i Mate Pavić, ali su na kraju ipak odustali od dolaska u Petrinju iz razumljivih razloga: bili su umorni i ispražnjeni, i tjelesno i mentalno.

Ostali su se odmarati u Splitu odnosno Zagrebu jer uskoro ih očekuje i nastup na Olimpijskim igrama u Tokiju.

- Lijepo smo se izigrali i podružili se. Može, naravno, i bolje, ali je trema učinila svoje - pomalo u šali kazao je Modrić, a njegov partner Čilić pridodao je:

- Zna se da je vrhunskim sportašima raspored gust i zato im odvojiti jedan dan nije mala žrtva. Nadam se da to ljudi cijene - rekao je Marin što je popraćeno gromoglasnim pljeskom s tribina.

Svi su sudionici dobili medalje od petrinjske gline koje je za ovu priliku izradio poznati petrinjski umjetnik Valentino Valent koji nastavlja dugogodišnju tradiciju petrinjskog lončarstva.

Polufinalni i finalni susreti koje je prenosio HRT bio su uistinu spektakularni, ali na novoobnovljenom igralištu Osnovne škole Dragutina Tadijanovića zanimljivo je u ponedjeljak i utorak bilo po cijele dane, posebno za najmlađe. Jučer su tako posjetitelji mogli darivati krv, kontrolirati madeže, poigrati se pikadom na napuhavanje, organiziran je jutarnji fitnes za najmlađe koji su vodili studenti kineziologije, brojne sportsko-edukativne radionice. Prodavani su ručno izrađeni učenički radovi, skakalo se na mini trampolinu.

Mališani uvijek željni autograma poznatih sportaša došli su na svoje u tzv. autogram zoni”. I nakon svega, film (za opuštanje u smiraj dana), ovaj put obiteljski pustolovni “Mia i bijeli lav”.

- Ovo nama nedostaje, Petrinja je u ova dva dana oživjela - govorili su okupljeni Petrinjci, zadovoljni što se nakon svih onih briga oko potresa, mogu malo opustiti i zabaviti se gledanjem atraktivnih teniskih ekshibicija.

Plemeniti čin

A zadovoljan je bio i organizator Marin Čilić koji je kraju istaknuo:

- Drago mi je da smo se mi sportaši još jednom okupili i da smo učinili nešto lijepo i plemenito za djecu Sisačko-moslavačke županije.

13.07.2021., Petrinja - Odrzano je drugo izdanje humanitarno - sportskog spektakla Gem Set Hrvatska. Projekt je to koji organizira Zaklada Marin Cilic, a okuplja najpoznatije sportase i sportasice Hrvatske s ciljem izgradnje sportskih igralista za djecu i promocije vaznosti bavljenja sportom od najranije dobi. Mario Mandzukic, Nikolina Babic, Donna Vekic, Vilim Visak, Mateo Kovacic, Borna Coric, Franko Lazic, Ivan Dodig. Ivan Perisic, Luka Modric, Marin Cilic. Photo: Sanjin Strukic/PIXSELL
Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL

Nakon svih izazova koji su zadesili Petrinju, vratili smo osmijeh na lice djeci, malo ih zabavili. Hvala mojim kolegama sportašima, ali i ostatku Hrvatske, što su pomogli u ostvarenju naših ciljeva - a to su dva multifunkcionalna igrališta, na kojima će, vjerujemo, odrastati, igrati se i vježbati brojne generacije - kazao je Čilić, koji je za svoj dobrotvorni rad (preko svoje fondacije) 2016. godine dobio ATP-ovu godišnju Nagradu Arthura Ashea. A akcija “Gem, set - Hrvatska!” pokazala se punim pogotkom.

- Jako sam ponosan na taj projekt i nadam se da će ići dug niz godina - zaključio je Čilić.

Zabilježili smo i izjavu Marija Mandžukića koji iz godine u godinu postaje sve bolji tenisač:

- Plasman na kraju i nije toliko važan, zna se zbog čega smo se okupili ovdje. Mnogi su bili nabrijani na nas, ali mi smo ipak stigli do polufinala.

Igralište u Sisku je već obnovljeno i zbilja izgleda lijepo, a slično će biti izgrađeno i u Hrvatskoj Kostajnici.

Time se mladima na Banovini, ali i diljem Hrvatske, uspješno šalje poruka o tome koliko je redovita tjelovježba bitna za njihovo zdravlje.

Komentara 6

MI
Mirko1977
08:56 14.07.2021.

Meni nije jasno kako je Ivan Perišić još živ nije cijepljen a dobio je najstrašniji vorus u povjesti a vidi ti njega on još tenis igra!. Sramota! Ako su ga vidjeli ovi iz farmaceutske mafije nadrapao je!!

DU
Deleted user
08:50 14.07.2021.

Divni naši nogometaši i tenisači našli su vremena i za ovu napačenu djecu. Hvala vam naši najbolji sportaši i ljudi. Bravo!

JA
Jania
09:15 14.07.2021.

Hvale vrijedna Čilićeva inicijativa! Razveselili su djecu u Petrinji, a nas ostale podsjetili na obnovu Banovine.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije