Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nogometaš godine

Modrić u bolnici primio nagradu VL-a: Nadam se da sam razveselio djecu!

Luka Modrić u Klinici za dječje bolesti u Zagrebu primio je nagradu Večernjeg lista
Foto: Petar Glebov/PIXSELL
1/29
27.12.2014.
u 11:48

Večernji list od 1972. godine bira najboljeg nogometaša godine, što je najstariji izbor nogometaša godine u Hrvatskoj i susjednim zemljama.

Luka Modrić, hrvatski reprezentativac i igrač madridskog Reala, proglašen je najboljim nogometašem 2014. godine u izboru Večernjeg lista. Statuu “Pobjednik”, rad akademskog kipara Stipe Sikirice, na prigodnoj svečanosti organiziranoj u Klinici za dječje bolesti u Zagrebu predao mu je Goran Ogurlić, glavni urednik Večernjeg lista.

Nakon ceremonije dodjele, mađioničar Luka Vidović izveo je kratku predstavu za mališane, nakon čega je uslijedila podjela prigodnih darova Večernjeg lista te zajedničko fotografiranje s najboljim nogometašem.

Nakon dodjele, Luka Modrić je u pratnji domaćina, dr. Zorana Bahtijarevića, sanacijskog upravitelja Klinike, predstavnika bolnice i Večernjeg lista obišao male bolesnike na odjelima te im predao dresove i darove madridskog Reala i Večernjeg lista.

- Hvala svima koji su glasali za mene da ponovo dobijem 'Večernjaka', meni uvijek dragu i posebnu nagradu. Ovo mi je četvrta titula i jako joj se veselim jer me podsjeća na moj odlazak u svijet. Prva koju sam dobio dala mi je snagu, dodatno me ohrabrila da budem bolji i da vjerujem u sebe - kazao je Luka pred 70-tak djece u dobi od tri do 15 godina, bivših i sadašnjih pacijenata s Onkološkog odjela u Klaićevoj.

- Zdrav čovjek ima tisuću želja, a bolestan samo jednu. Želim ovoj djeci sve najbolje, vjerujem da će uspjeti u svojoj borbi. Ako sam ih barem malo razveselio, to mi je veliko zadovoljstvo, kazao je Modrić koji im je kao poklone donio vrećice s logom madridskog Reala, u kojima su bili dresovi, kape, šalovi i slatkiši. 

- U ovom okruženju, uz djecu u bolnici primiti nagradu Večernjeg lista jest poseban osjećaj. To što oni prolaze je vrlo teško. Želim svima zdravlje u 2015. godini

Večernji list od 1972. godine bira najboljeg nogometaša godine, što je najstariji izbor nogometaša godine u Hrvatskoj i susjednim zemljama. Kroz dugu povijest izbora velikani poput Zvonimira Bobana, Roberta Prosinečkog, Dade Prše, Marija Mandžukića, Ivice Olića, Velimira Zajeca, Marka Mlinarića i drugi osvajali su statuu “Pobjednik”. Današnji predsjednik Hrvatskog nogometnog saveza Davor Šuker tu je nagradu osvojio čak šest puta.

Igrača godine bira žiri od 11 bivših nogometnih reprezentativaca, a ove godine su to: Željko Stinčić, Rudolf Belin, Igor Štimac, Filip Blašković, Miloš Hrstić, Zoran Vujović, Robert Špehar, Ivan Leko, Snješko Cerin, Mario Stanić i Goran Vlaović.

Najbolji u 43. izboru, Luka Modrić, osvojio je 109 bodova čime je  četvrti put najbolji igrač u anketi Večernjeg lista. Drugi u izboru je Mario Mandžukić, igrač madridskog Atletica, s 96 bodova, a treći Barcelonin nogometaš Ivan Rakitić sa 82 boda. Luka je ovom nagradom zaokružio izvanrednu igračku godinu u kojoj je s Realom ove sezone postao prvak Europe, a izabran je i za najboljeg veznog igrača nogometnog prvenstva Španjolske.

Izabrana je i Nada godine. Pobjednik je u toj kategoriji nogometaš Bayera iz Leverkusena Tin Jedvaj sa 48 bodova, drugo mjesto pripalo je Alenu Haliloviću (Barcelona B) sa 26 bodova, a treće mjesto dijele Marko Rog (Split) i Marko Pjaca (Dinamo) sa po 18 bodova.

>>Modrić i Rakitić uz klupske trofeje dobili i pojedinačne

Komentara 9

AN
antonelić
16:18 27.12.2014.

ti si luka legenda ... dao si nama puno zadovoljstva a sada i dječici radost i osmijeh na licima ... lijepo je biti hrvat jer nam daješ nadu za boljim ....

SE
sestrićna
13:12 27.12.2014.

prestanite nas povezivati s tom regijom usr..om..

MA
marsovac
11:55 27.12.2014.

pogotovo kata te VL proglasi onda je to naj,naj. Kao i hrpa ovih clanaka iz regije koji su naj, naj.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije