Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 141
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
FA CUP

Modrić strijelac u pobjedi Tottenhama

03.01.2009.
u 10:38

Nogometaši Tottenhama izborili su plasman u četvrto kolo FA Cupa pobjedom nad Wiganom 3-1 na svom White Hart Laneu pred oko 34.000 gledatelja.

Oba hrvatska reprezentativca Luka Modrić i Vedran Ćorluka započela su od prve minute i bili su ponajbolji igrači svoje momčadi.

Modrić je dirigirao igrom Tottenhama, a u prvom dijelu imao je dvije izgledne prilike. Prvu je propustio u 7. minuti kada je pucao ljevicom s ruba šesnaesterca netom pokraj desne vratnice, a drugu u 44. minuti, kada je njegov udarac zaustavio vratar Wigana Richard Kingston.

Do vodstva je Tottenham došao u 52. minuti iz jedanaesterca koji je udarcem u lijevi donji kut sigurno realizirao Roman Pavljučenko. Kazneni udarac izborio je Fraizer Campbell, kojeg je u šesnaestercu srušio vratar Kingston.

Do povećanja vodstva Tottenham je došao u 76. minuti preko Modrića. S desne strane Ćorluka je pronašao Jamie O'Haru na rubu šesnaesterca, ovaj je odapeo snažno lijevicom, lopta je pogodila vratnicu, a odbijanac je spremno dočekao Modrić na nekih sedam metara i glavom ju pospremio u mrežu.

Wigan je preko Henrija Camare u 88. minuti uspio smanjiti na 2-1, ali je konačan rezultat svojim drugim golom na utakmici postavio Pavljučenko udarcem s nekih dvadesetak metara u posljednjoj, trećoj minuti sudačke nadoknade. Modrić je zamijenjen u drugoj minuti sudačke nadoknade.

Ovo je prva Tottenhamova pobjeda u posljednjih šest odigranih utakmica (u svim natjecanjima) i njome je izborio četvrto kolo FA Cupa u kojem će igrati protiv pobjednika ogleda između Stokea i trećeligaša Hartlepoola.

The Sun: Modriću i Ćorluki sedmice Engleski tabloid The Sun dobrim je ocjenama valorizirao učinak Luke Modrića i Vedrana Ćorluke.

Modrić je za svoju predstavu u The Sunu dobio sedmicu, istu ocjenu kao i Vedran Ćorluka. Sedmicu je kod domaćina zaradio i dvostruki strijelac Tottenhama, ruski napadač Roman Pavljučenko, dok je igračem utakmice proglašen kapetan i srednji branič Jonathan Woodgate, koji je zaradio ocjenu 8.

Woodgate je epitet igrača utakmice zavrijedio i u Daily Mailu, ali s ocjenom 7. Modrić, Ćorluka, baš kao i Pavljučenko, dobili su u ovom dnevniku šesticu.

Mirror je također i Modrića i Ćorluku ocijenio s istom ocjenom, šesticom, dok je Pavljučenko ocijenjen sa sedmicom.

Nogometni portal Goal.com znatno je izdašniji u svojim ocjenama. Tako je Pavljučenko zaradio ocjenu 8.5, Modrić osmicu, a Ćorluka sedmicu.

FA Cup, 3. kolo:

Tottenham – Wigan 3-1 (Pavljučenko 52, 90+3 Modrić 76 / Camara 88)

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije