Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 144
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
REPREZENTACIJA Neće li Niko Kovač biti pripravan za Japan, izbornik će morati potražiti rješenje u samo solidnim alternativama

Modrić pravo rješenje za trijumf nad Japanom

sp-modrik-txt.jpg
import
15.06.2006.
u 19:27

Curila je dvanaesta minuta prvog treninga nakon Brazila, a Niko Kovač je zastao, pozvao fizioterapeuta, nešto mu šapnuo i laganim korakom krenuo prema svlačionici. U predjelu rebara kapetan ima hematom a muči ga i istegnuće mišića.

- Iako Niko ima problema, sve činimo da do nedjelje biti spreman za utakmicu. A vjerujemo i da će biti - rekao je liječnik reprezentacije dr. Zoran Bahtijarević.

Iako nas iz pentagonski čuvane baze hotela Fürhenstof uvjeravaju da će s Nikom biti sve u redu, njegovo je stanje ipak takvo da izbornik mora razmišljati o zamjenskom rješenju. U talonu ima četiri imena, plemenite nogometaše Luku Modrića i Ivana Leku, te "šljakere" Jerka Leku i Juricu Vranješa. Za koji tip igrača bi se opredijelio Robert Prosinečki?

- Nakata i Fukunishi, dva zadnja vezna, slabije igraju u defenzivi, stoga da sam na Cicinu mjestu prednost bih dao Luki Modriću. Njegova igra protiv Argentine u Baselu intrigira me, povezao je tada naše linije, s nekoliko pravih lopta bili smo opasni za gauče. Mislim da je on taj. No, mora i on unijeti malo više rizika i odlučnosti u igru.

Kada smo Luki Modriću prenijeli razmišljanja Žutog, samo se nasmijao. - Lijepo je to čuti iz usta velikog igrača. Preostaje mi da maksimalno treniram, a izbornik će znati izabrati najbolje. Spreman sam za igru, a za sve ostalo nisam mjerodavan.

Izbornik je na jučerašnjem treningu dio odgovora tražio u igri Ivana Leke, koji je bio dobar u pripremnim utakmicama. Njegov kvalitetan pas također bi mogao biti jedan od naših aduta 18. lipnja u Nürnbergu.

U svakom slučaju, ako kapetan doista neće moći igrati, izbornik bi trebao posegnuti za jednim od dvojice igrača koji mogu kvalitetnije igrati prema naprijed. Priklonili bismo se Prosinečkom i izabrali Modrića, jer on može pomoći izborniku. Nakon Berlina, Hrvatska više nema prostora, bod bi ostavljao tanku nadu, pobjeda bi nas napumpala samopouzdanjem uoči Stuttgarta i utakmice ove generacije.


U susretu s Japanom Šimić rekorder

Dario Šimić u nedjelju u 15 sati doživjet će posebnu počast. Naime, bit će to plavokosom stoperu 82. nastup za Hrvatsku, po čemu postaje apsolutni rekorder u reprezentaciji. Od utakmice s Brazilom dijeli isti broj nastupa s Robertom Jarnijem, članom glasovitih vatrenih. Od aktivnih igrača najbliži po broju nastupa za kockaste je kapetan Niko Kovač s 59 istrčavanja u najdražem dresu. (f)

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije