Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 171
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
BUDUĆNOST KRALJEVA

Modrić nikad nije bio toliko ugrožen: Upoznajte novo Realovo pojačanje od 100 milijuna eura!

CRO, UEFA Nations League, Kroatien vs Frankreich
Foto: EXPA/ Pressesports/ Stephane Mantey
1/4
07.06.2022.
u 19:06

Njegov stil igre uvelike podsjeća na onaj kapetana vatrenih, no s obzirom na tehniku i fizičke predispozicije, lako se može nametnuti i na pozicijama koje pokrivaju Toni Kroos i Casemiro. Najveći problem, zapravo, bit će mu trener Carlo Ancelotti.

Kylian Mbappe šokirao je navijače madridskog Reala odlukom da ostaje u Parizu, no predsjednik kluba Florentino Perez samo je odmahnuo rukom i rekao da je Francuz već zaboravljen, u stilu kao da prvacima Španjolske i Europe ni ne treba. Imao je svoje razloge...

Istina jest, ofenzivac kao što je Mbappe treba svima, riječ je o ponajboljem nogometašu svijeta. No, Real je toliko "pokriven" na svim pozicijama i ima "rezervne planove" za svaku situaciju, zbog čega nikakvih strahova o onome što donose naredne godine - nema.

Naime, Real Madrid je postigao usmeni dogovor s Monacom o transferu veznjaka Aureliena Tchouamenija (22). Kraljevi će za njega platiti oko 100 milijuna eura odštete i dobiti igrača za budućnost, igrača kojeg je htio Liverpool, ali osvajanje Lige prvaka ipak je presudilo u odluci mladog Francuza, doznaje Athletic.

Prošao je omladinski pogon Bordeauxa i dvije sezone u prvoj momčadi, a u siječnju 2020. prešao je u Monaco. Za koji je skupio 95 nastupa u dvije i pol sezone. To ga čini itekako iskusnim, što znači da ne dolazi u Madrid poput sunarodnjaka mu Eduarda Camavinge prošle godine. Taj je 19-godišnji bivši igrač Rennesa maestralan, ali još ima podosta za učiti prije nego dobije konkretnije prilike.

Od Tchouamenija se očekuje bitnija uloga čim odjene kraljevski dres, zato i jest toliko plaćen. Uostalom, po minutaži su samo četiri igrača mlađa od 23 godine bila ispred njega tijekom prošle sezone i to dovoljno govori. A za Monaco je uistinu bio prevaga. Kao što je i na Poljudu bio noćna mora hrvatskom veznom redu.

21.05.2022, Stade Bollaert-Delelis, Lens, FRA, Ligue 1, RC Lens vs AS Monaco, 38. Runde, im Bild tchouameni aurelien // during the France Ligue 1 38th round match between RC Lens and AS Monaco at the Stade Bollaert-Delelis in Lens, France on 2022/05/21. EXPA Pictures © 2022, PhotoCredit: EXPA/ Pressesports/ Alexis Reau *****ATTENTION - for AUT, SLO, CRO, SRB, BIH, MAZ, POL only***** Photo: EXPA/ Pressesports/ Alexis Reau/EXPA
Foto: EXPA/ Pressesports/ Alexis Reau

Njegov stil igre uvelike podsjeća na onaj Luke Modrića, no s obzirom na tehniku i fizičke predispozicije, lako se može nametnuti i na pozicijama koje pokrivaju Toni Kroos i Casemiro. Najveći problem, zapravo, bit će mu trener Carlo Ancelotti.

Talijan se samo triput u prošloj sezoni odlučio za formaciju koja nije "4-3-3", a Tchouameni u Monacu nije igrao ništa osim "4-2-3-1", "4-4-2" i "4-5-1". Naravno, na tim se razinama brzo uči, no bit će zanimljivo vidjeti kako će se snaći mladi Francuz i koja će mu biti uloga. A neka će svakako biti...

Jer, potvrdio je da zna igrati kao usamljeni zadnji vezni, može igrati u paru, a može igrati na obje strane terena. Sjajan je u oduzimanju lopte, sjajan je u kreiranju napada. Podsjeća na nekog?

Da, to sve radi i Luka Modrić, koji ima uskoro 37 godina i na zalasku je, zbog čega mu je potrebno pronaći dostojnu zamjenu. Naime, kroz posljednjih pet sezona nijedan veznjak nije uspio ugroziti status velikog tria Modrić-Kroos-Casemiro, ali svaki od trojice je u tridesetima i mladi kucaju na vrata.

Svakako, konkurencija u momčadi znači više motivacije svim akterima, a mladima je prilika za učiti. Zato, zamijenio Modrića već iduće sezone ili mu bio zamjena, Tchouameni je potvrda da nas i kroz naredne sezone čeka moćni Real, dostojan utrke na titule u apsolutno svim natjecanjima.

Potvrda je to i sjajne klupske politike. Iako omražen u mnogim krugovima, predsjednik Florentino Perez je heroj Reala i s obzirom na poteze koje vuče, jasno je zašto ga navijači toliko vole. I zašto mu se bez ikakvih problema oprostila ideja Superlige, odnosno, nije osjetio ni djelić posljedica pokušaja takve avanture...

>>> Luka Modrić za Večernji list nakon osvajanja Lige prvaka

Komentara 6

MA
Marvin
20:34 07.06.2022.

radoliizem, kaj mislis kakve igrace ima Luka kraj sebe u Realu , u Realu su igraci 95% spremni a kod nas ?

DU
Deleted user
20:19 07.06.2022.

radolizem to sa godinama je smisna prica ima vec 5-6 godina da svi pricate modric star! Primijer Ronaldo bomba i dalje ibrahimovic bomba sa preko 40 godina drogba isto bio bomba sa 35-36 etto isto itd itd mathäus 37 ima ih koliko oces ovisi o zeljo i zdravlju igraca a nasa veza brozovic kovacic modric nije prcitana nego nas sistem ne valja igra se uvijek prema nazad vracaju se lopte sporo se ili skoro nikako ne igra prema naprid skroz malo suteva prema golu ali to je taj sistem repke gledaj momke kako igraju u klubovima totalno drugi nogomet

KA
kajinx
15:11 11.06.2022.

Ugrožen! Vanja koji si ti panj!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije