Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 93
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
LUKA MODRIĆ Bivši kapetan Dinama sve veća zvijezda u Londonu

Modrić: Laskaju mi usporedbe s Bobanom i Cruyffom

02.12.2008.
u 16:28

Iako je momčad Tottenhama u prvih 15 kola u Premiershipu osvojila tek 15 bodova, Luka Modrić vjeruje da Spursi mogu izboriti nastup u Europi sljedeće sezone.

Tottenham je trenutačno na 16. mjestu ljestvice engleskog nogometnog prvenstva, ali to ne obeshrabruje hrvatskog reprezentativca i ponajboljeg igrača Spursa u optimističnom pogledu na nastavak sezone:

- Pred nama je veliki posao, ali svi igrači Tottenhama vjeruju da možemo nastaviti napredovati na ljestvici. Cilj da se na kraju prvenstva plasiramo među pet najboljih momčadi je realan. To bi nam osiguralo novi nastup u europskim natjecanjima sljedeće sezone. Ova momčad ima još puno toga za pokazati ove sezone - prenose engleski mediji Modrićevu za Tottenhamov mjesečni magazin Hotspur.

Na Tottenhamovoj službenoj stranici može se pročitati i Modrićev pogled na životno odrastanje u ratom zahvaćenoj Hrvatskoj, te ono nogometno, na posudbi u mostarskom Zrinjskom...

- Teško mi je i početi opisivati riječima što se događalo za vrijeme rata u mom rodnom Zadru. Ponekad je odrastanje u takvim okolnostima bilo vrlo teško, no, preživljavanje takvih situacija čini vaš pogled na život vrlo jasnim.

Prva profesionalna iskustva Modrić je stekao igrajući za Zrinjski na posudbi:

- Moglo bi se reći da su moja prva profesionalna iskustva bila prilično luda. Stil nogometa kakav se igrao u BiH ligi nije niti nalikovao mojim prijašnjim nogometnim iskustvima. Većina igrača bili su vrlo žestoki, pogotovo kada ste protiv njih igrali na gostujućem terenu. Nisu oklijevali u mlaćenju rukama i nogama kako bi se izborili za poziciju na terenu, ili vas samo nastojali zaplašiti. To je postalo toliko uobičajeno da niti suci nisu reagirali na takve pojave. No, bez obzira na sve to, kao i na činjenicu da kvaliteta nogometa možda nije bila na visokoj razini, iskustvo igranja u Zrinjskom za mene je bilo korisno.

Modrić je danas hrvatski reprezentativac i nogometaš na velikoj cijeni kojeg ne uspoređuju samo s hrvatskim nogometnim legendama Zvonimirom Bobanom i Robertom Prosinečkim, već i s Johanom Cruyffom:

- Polaskan sam s takvim usporedbama. Velika je čest kada vas uspoređuju s takvim igračima, a pogotov kada vas nazivaju ''hrvatskim Cruyffom''. No, ja sam objektivan i realan, znam da moram još jako dugo igrati na visokoj razini da bih mogao i sam početi razmišljati o sebi na takav način – zaključio je Modrić.

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije