Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 129
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SPURSI U POLUFINALU FA KUPA

Modrić asistirao u pobjedi, Ćorluka ozlijedio gležanj

David Bentley
AFP
Autori: Totalsport, Antonela Vukorepa/VLM
24.03.2010.
u 23:05

Nogometaši Tottenhama pobijedili su u ponovljenoj utakmici četvrtfinala Engleskoga nogometnog kupa Fulham na svom White Hart Laneu 3:1.

Time je momčad Luke Modrića, Nike Kranjčara i Vedrana Ćorluke izborila polufinalni okršaj protiv Portsmoutha, koji će se 11. travnja, u nedjelju, igrati na Wembleyju

Fulham je bio bolja momčad u prvom poluvremenu od neuvjerljivih domaćina, što su igrači Roya Hodgsona materijalizirali povevši 1:0 u 17. minuti pogotkom centarfora Bobbyja Zamore na lijepu asistenciju Damiena Duffa.

Pravi preokret na terenu trener Tottenhama Harry Redknapp izazvao je na početku drugog poluvremena izvukavši iz igre Niku Kranjčara i Benoita Assou-Ekotta u zamjenu za Davida Bentleyja i Toma Huddlestonea. Garetha Balea povukao je na Kamerunčevo mjesto lijevog beka, a Luku Modrića s pozicije zadnjeg veznog igrača u ofenzivniju rolu, na lijevoj strani, koju je dotad popunjavao Bale.

Kranjčara je na desnoj strani zamijenio Bentley, dok je Huddlestone zauzeo poziciju uz Wilsona Palaciosa u sredini umjesto Modrića.

Bentley je izjednačio pogotkom iz slobodnog udarca već u drugoj minuti nastavka. Ubacio je desnom nogom s lijeve strane u idealnoj putanji. Lopta nije nikoga dirala prevarivši australskog golmana gostiju Schwarzera. Najbliže da je dodirne bio je Vedran Ćorluka. Hrvatski branič igru je napustio u 53. minuti zbog ozljede gležnja. Još se ne zna je li ozbiljnije prirode.

Za 2:1 zabio je krasnim volejem lijevom nogom Roman Pavljučenko u 60. minuti. Asistirao mu je Bentley. Napokon, konačan je rezultat šest minuta kasnije postavio Islanđanin Eidur Gudjohnsen, koji je zabio na lijepu asistenciju Luke Modrića.

Tottenham, koji je u drugom poluvremenu dominirao, nije stao napadati niti nakon trećeg gola. Gosti su očito platili danak zamoru. Bila im je ovo peta utakmica u 13 posljednjih dana.

FA Kup, četvrtfinale, ponovljena utakmica:

Tottenham – Fulham 3:1 (Bentley 47, Pavljučenko 60, Gudjohnsen 66 / Zamora 17)

 

Parovi polufinala, Wembley:

Aston Villa – Chelsea (10. travnja)

Tottenham – Portsmouth (11. travnja)

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije