Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 17
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
POVIJEST Dinamo je upravo u Vinkovcima 1995. upisao jedan od dva poraza sezone u kojoj je izgubio naslov

Modri u Vinkovcima čekaju Hajdukov kiks

05.04.2009.
u 16:50

Sa svakim satom nogometna atmosfera u Vinkovcima, ali i Slavoniji, opipljivo raste jer se bliži trenutak ogleda s Dinamom iz Zagreba. Navijači Cibalije, ali i Dinama, koji u ovom dijelu Hrvatske oduvijek ima veliku navijačku potporu, od ranih poslijepodnevnih sati kretali su prema Vinkovcima kako bi prisustvovali jednoj od najvažnijih utakmica 24. kola.

Zabijao na Maksimiru
– Nikad Dinamu u Vinkovcima nije bilo lako. Koliko god da su imali jaku i kvalitetnu momčad, uvijek su to za njih bile teške i neizvjesne utakmice od kojih je većina završila neodlučeno – prisjeća se Ivica Tunjić, jedna od nogometnih legendi Vinkovaca koji je u dresu nekadašnjeg vinkovačkog Dinama igrao od 1978. do 1988. i u tom vremenu i protiv imenjaka iz Zagreba odigrao brojne utakmice. Igrao je na mjestu centarfora, a golove je postizao i u Maksimiru.

Najbolji primjer je proljeće 1995. kad su Dinamo i Hajduk bili također u neizvjesnoj utrci. Plavi su cijelo proljeće imali samo dva poraza, a jedan od njih bio je u Vinkovcima (1:0). Nakon toga je tadašnja Croatia nanizala šest pobjeda zaredom. No Hajduk je pobjegao i osvojio naslov. Poslije je klub iz Maksimira još samo 2003. pao uz Bosut, no u 31. kolu kad je naslov prvaka već bio u džepu.

– U tim utakmicama igrači su svjesni da je nogometna javnost usmjerena prema njima tako da redovito daju i više nego što realno mogu. Upravo zbog toga očekujem da će Cibalia još jednom pokazati da zadnji dobri rezultati kao i bod protiv Hajduka nisu slučajnost – mišljenja je Tunjić.

Savjeti nisu potrebni
Kaže da su utakmice s Dinamom i Hajdukom, kao najjačim hrvatskim klubovima, za sve igrače oduvijek nešto posebno te da u pripremi tih susreta nisu potrebni nikakvi posebni savjeti trenera.

Vinkovčani nisu plavima dali puno igrača kao Osijek, ali neki su ostavili dubok trag u Maksimiru, poput Martina Novoselca i Ivana Bošnjaka koji je bio i najbolji strijelac lige (22 gola) u sezoni 2005./06.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije