Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
OSIJEK - DINAMO 0:2 Modri su slavili golovima Sammira i Vrdoljaka

Modri se izvukli na mišiće

08.03.2009.
u 22:31

Stara “mušterija” je pokazala zube i u većem dijelu susreta u polju nije uopće izgledalo loše. Dapače. Pa opet, Dinamo je Gradski vrt pokorio na mišiće (0:2). Osijek nije skinuo prokletstvo Dinama, koje se sada oduljilo na nešto više od dvije i pol godine ili već devet utakmica. Sammir i Vrdoljak održali su tradiciju na životu. Hrabrili su se u Gradskom vrtu cijeli tjedan kao nikad dosad.

Prevelik zalogaj

Ali teško se vaditi protiv aktualnog prvaka koji se i ovaj puta pokazao kao prevelik zalogaj za Osijekove ambicije i još mliječne zube većine bijelo-plavih igrača.

Jurčić ili Lončarević... - Nama je svejedno. Novi Dinamov trener svoju će premijeru pamtiti po porazu u Osijeku - “očešao” se potresa u Maksimirskoj 128 sportski direktor bijelo-plavih Alen Petrović, hrabreći svoje igrače uoči naizgled nemoguće misije - osvajanja barem boda protiv Dinama. Naime, u dosadašnja 53 međusobna ogleda otkako je HNL-a, Osijek je slavio samo triput, jednom čak usred Maksimira, a u 12 je navrata uspio izvući bod. Ali, kompleksa se u Gradskom vrtu očito teško rješavaju. Posljednji je put Osijek protiv Dinama slavio još krajem srpnja 2005.! Otad su svaki put padali pred kaznenom ekspedicijom plavih. I u nedjelju se igralo na nož. Uostalom, nitko nije drugo ni očekivao kada u Gradskom vrtu igraju Osijek i Dinamo, a prva žrtva toga rata pala je već u 4. minuti, kada je dirigent bijelo-plave igre, Josip Knežević, zbog ozljede ramena morao napustiti teren. Prve informacije govore da će Osijekov fantazist duže vrijeme morati na prinudni odmor. Krunoslav Jurčić će svoju premijeru pamtiti po pobjedi. Uzeo je po ono što je došao - pobjedu i i nijednog trenutka nije izgledalo da je njegova momčad može ispustiti. I što je najbitnije, zadržao je priključak za Hajdukom u završnici prvenstvene utrke.

- Nisam se ni zanosio da ćemo preko noći popraviti kombinatoriku. Dečki moraju biti svjesni da će biti utakmica kada im jednostavno neće ići sve po planu. Utakmicu smo izvukli na karakter i želju. Iz svakog igrača tek moram izvući maksimum - kazao je Jurčić.

Tomislavu Steinbruckneru su, pak, nakon Dinama ostali samo problemi.

Bez završnice

Iako je od igrača dobio traženu agresiju i čvrstinu, a zbog čijeg je izostanka često znao “prati” sadržaj svoje svlačionice, iako je njegova momčad na terenu bila najmanje u egalu s aktualnim prvakom, završnice ponovno nije nigdje bilo, a i rezultati sugeriraju naborano čelo. Bijelo-plavi su proljeće otvorili sa samo dva boda, a posljednji put slavili u Gradskom vrtu još lani, 9. studenoga (3:0 protiv Zadra), a u sljedećih su sedam utakmica četiri puta osvojili samo po bod, a tri su puta teren napuštali pognutih glava.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije