Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ABA LIGA

Moćnoj Cedeviti na šampionskom putu zamki više ne bi trebalo biti

26.05.2015., Zagreb, Dom Sportova - Prva utakmica polufinala doigravanja PH, KK Cedevita - KK Zagreb.Miro Bilan.  Photo: Igor Kralj/PIXSELL
Foto: Igor Kralj/PIXSELL
02.10.2015.
u 18:30

Veljko Mršić: Idemo korak po korak jer još uvijek momčad nije na 100 posto

Šampionski put, njegov prvi korak u ABA ligi, Cedevita će učiniti u petak navečer, kad im u goste stiže Igokea (19 sati). Apetiti su veliki, gladni su titula, koje su im u posljednje dvije sezone 'pojeli' Cibona s Darijem Šarićem te u lanjskom finalu objektivno jača Crvena zvezda. Uoči ove sezone omjer snaga se promijenio. Društvo s Trga Krešimira Ćosića na papiru pokazuje mišiće, imaju najbolji roster, dok se Cibona pomlađuje, a moćna Zvezda je praktički ostala bez prve petorke, Jenkins, Williams, Blažić, Kalinić i Marjanović otišli su u bolji život.

Cilj među 16 u Euroligi

Što se promijenilo u Cedeviti da se tako osnažila? Prvo, glavni trener postaje i službeno Veljko Mršić. Jasmin Repeša je nakon finala ABA lige otišao na višemjesečno bolovanje, da bi zatim i službeno navukao Armanijevo odijelo, odnosno preuzeo milansku Olimpiju (Armani Jeansa). Povukao je za sobom bivšeg Cedevitina igrača Stanka Baraća te reprezentativce Olivera Lafayettea i Krunu Simona. Kockasti kapetan Roko Leni Ukić, na čijoj je afirmaciji upravo Repeša inzistirao, isklizao je njegovim odlaskom s Cedevitine klupe, a očekuje se da će igrati za Zadar ili Split. Dakle, i politika je nova. Oslanjali su se dosad na hrvatske igrače, pa promijenili kurs, doveli Amerikanca Jamesa Whitea, atraktivnog krilnog igrača sklonog zakucavanjima, te naturaliziranog Gruzijca Jacoba Pullena koji se dokazao zagrebačkoj publici na Eurobasketu baš protiv naše reprezentacije. Stigao je i Luka Žorić, a novi je i Mršićev pomoćnik, osebujni Talijan Gianmarco Pozzecca, s kojim je kao igrač bio prvak u Vareseu. Dvojcu je cilj napokon osvojiti ABA ligu te se u Euroligi plasirati među najboljih 16 Starog kontinenta. Dakle, letvica im je povišena na svim 'skakalištima' u odnosu na prošlu godinu.

– Momčad mi još nije sto posto spremna, igrači su mi se kasno priključili (Bilan, Žorić, Pullen i Gordić), a neki nisu sto posto spremni (Zubčić, Arapović, Katić), tako da će mi trebati pet utakmica da sve posložim – kazao je trener Veljko Mršić.

Leteći u deset dana

A pripremat će momčad slabo jer su 'leteći', u deset dana imaju pet utakmica.

– Paklen nam je raspored, idemo kod Sutjeske, Krke, dočekujemo Cibonu i Zvezdu. Teško je reći točno kako će nova momčad izgledati na parketu, ali veselim se što ću igrati sa Žorićem, igrali smo skupa davno u Šibeniku – kaže Miro Bilan.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije