Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Marko Mlinarić

Mlinka: Mamiću zamjeram brojne strance

'01.08.2009.....Zagreb...spo.....Stadion Maksimir , 2. kolo T-com prva HNL, utakmica izmedu nk Dinamo Zagreb - nk Medimurje.Andrej Kramaric.Photo:Marko Prpic/Vecernji list'
'Marko Prpic/Vecernji list'
03.11.2009.
u 19:52

Bio je emotivan kao i uvijek, ali ovaj put nekako posebno sjetan. Marka Mlinarića, legendarnoga plavog 10, žalosti današnje stanje našeg nogometa.

– Dinamo je, zapravo, slika ovoga našeg društva. Ali to je stanje našeg nogometa. U klubove su došli nogometni anonimci, koji su tu da bi u svega nekoliko godina izvukli profit. Nije ih briga za nogomet, a velika je odgovornost i na ljudima koji vode našu nogometnu organizaciju.

Kao većina njegove generacije iz šampionske 1982. godine, razočaran je Dinamom i ne dolazi u klub.

– Razloga je mnogo, sve ih manje-više znate. A odgovor morate potražiti negdje drugdje.

Da, kod Zdravka Mamića, koji je zapravo čovjek-klub.

– Zdravko zna pribaviti novac, Dinamu daje cijelog sebe. No, s druge strane, ima neke mane zbog kojih Dinamo danas nije tako gospodski klub kakav je bio u naše vrijeme. Mamićevi su nastupi nerijetko problematični, kada i nešto misli dobro, često ispadne drukčije i javnost ga zbog toga možda ne doživljava pozitivno.

Klub je financijski stabilan, ali zar nije Mamić odgovoran što je kupio toliko stranaca koji ne donose prevagu.

– U vođenju sportske politike nije ni približno dobar kao u nekim drugim područjima. Ti su nogometaši precijenjeni, imaju previsoke ugovore, a gube i u domaćem prvenstvu. Dok jedan Kramarić ne igra, i to me užasava.

Ajax nije u prednosti

Kolika je Jurčićeva odgovornost?

– Gledao sam neke dobre igre modrih, ali momčad je trenutačno u krizi i sada se možda najbolje vidjeti trenerova ruka. Jurčić, kojega cijenim jer je veliki radnik, mora izvući momčad iz krize.

U četvrtak u Zagreb dolazi Ajax, veliki klub, a stadion će biti sablasno prazan!

– Ajax zbog toga neće biti u prednosti. Ne igra publika, koliko god pomaže, već igrači – kaže Mlinka.

Ključne riječi

Komentara 2

DO
donyvegy
22:01 03.11.2009.

Dobro Mlinka kaže, Jurčić ih treba izvući iz krize. A ako ne, barem će svi mirne duše moći reći da je kriv Jurčić, a ne hiperplaćeni Papičke ...

LY
Lynx
09:50 04.11.2009.

Mlinka!!! On je bio igračina. Kakvu je tada Dinamo imao momčad, a ne ovo danas, jad i bijeda. Mlinka je za đilkoša nogometni doktor znanosti.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije