Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PH u veslanju

Mladost prva na pogon braće Sinković i Lončarić, Jurkovićke vukle Trešnjevku

Foto: Dražen Brajdić
1/5
23.04.2023.
u 16:57

U dva sata i 45 minuta Valent i Martin Sinković odnosno Patrik i Anton Lončarić odvezli su tri utrke slaveći u svima od njih pa tako i u osmercu

Veslački klub Mladost uvjerljivi je pobjednik seniorskog Prvenstva Hrvatske održanog na zagrebačkom jezeru Jarun. Sa sakupljenih 86,04 bodova mladostaši su slavili ispred velikog zagrebačkog konkurenta Trešnjevke (66,52) i osječkog Iktusa (40,56).

Kao i svake godine i ovom prilikom su najbolji veslači i veslačice pojedinih klubova veslali u više disciplina pa su to činila i mladostaška braća Sinković i Lončarić ali i trešnjevačke blizanke Jurković.

Nakon što su pobijedili u svojoj disciplini, Sinkovići su još veslali u pobjedničkom četvercu na pariće te u mladostaškom osmercu kojeg su uz njih činili još i braća Lončarić, Piton, Udovičić, Talaja i Banović uz kormilarku Leu Faber. A bilo je to prvi put otkako je Hrvatske samostalnosti da je na državnom prvenstvu nastupilo deset osmeraca pri čemu je druga bila posada Trešnjevke a treći je bio splitski Gusar.

A mladostaši su pobijedili Trešnjevku s više od 10 sekundi prednosti što je velikim rivalima prepolovilo timske bodove. A isto se dogodilo i u dvojcu na pariće gdje su Sinkovići dali gasa i pobijedili s 20 sekundi ispred drugoplasiranog.

Zapravo, u samo dva sata i 45 minuta, Sinkovići su odvezli tri utrke za što su nam rekli sljedeće:

- Ovo nam je bio jako dobar trening i da nije bilo državnog mi bismo sigurno imali težak trening kroz koji se ne može dobiti intenzitet kao kroz utrku.

Za mladostaške boje leđa su podmetnula i osječka braća Lončarić, Patrik i Anton, koji su također veslali u tri posade - u četvercu s kormilarom, u četvercu bez i u osmercu. A svoju disciplinu, dvojac bez kormirala, nisu ni vozili.

- Činimo to za dobrobit kluba. A ovo je i dobar ispit izdržljivosti jer ako se ovdje uspijevamo oporaviti za sljedeću utrku u tako kratkom vremenu onda to ne bi trebao biti problem i kada nam dođu utrke dan za danom - kazali su Lončarići.

Leđa za klupske boje podmetnule su i sestre Jurković koje su u dvojcu bez kormilara prvakinje već šestu godinu zaredom. Josipa je potom pobijedila u skifu a Ivana u dublu s Dorom Dragičević.

Svojevrsnu dramaturgiju jednom mirnom, i sunčanom, danu na Jarunu donijela su dva prevrtanja u disciplini muškog lakog samca. Na koncu je intervenirati morala i Hrvatska gorska služba spašavanja, više oko čamaca nego oko prevrnutih veslača.

A u "teškom" skifu, po tko zna koji put, slavio je srebrni i brončani olimpijac Damir Martin kojem je najjaču konkurenciju predstavljao David Šain, partner iz nekad zlatnog svjetskog četverca na pariće kojeg su njih dvojica tvorili sa Sinkovićima. Damši je ovo bila prva ovosezonska utrka a prvi veliki pravi ispit kako za njega tako i za sve ostale hrvatske reprezentativce bit će nadolazeći Svjetski kup (od 5. do 7. svibnja) na ovom istom jezeru.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije