Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Tragedija

Mladi surfer žrtva uragana Irma: Tražio 'savršeni val' i poginuo

Zander Venezia
Foto: Instagram
07.09.2017.
u 16:28

Bez obzira na ružno vrijeme i upozorenja o dolasku uragana Irma, Venezia je zajedno s prijateljima odlučio surfati na plaži Box by Box na istočnoj obali Barbadosa

Jedan od najboljih mladih surfera na svijetu 16-godišnji Zander Venezia poginuo je na Barbadosu surfajući na valovima koje je stvorio uragan Irma.

Venezia se u potrazi za 'savršenim valom' odlučio na avanturu koja ga je na kraju stajala života.

Bez obzira na ružno vrijeme i upozorenja o dolasku uragana Irma, Venezia je zajedno s prijateljima odlučio surfati na plaži Box by Box na istočnoj obali Barbadosa. 

- Ovo je najbolji val u mojem životu - kazao je mladić.

Nažalost, bio je to njegov posljednji val. U jednom trenutku val ga je prevrnuo, a Venezia je glavom udario u greben. 

- Mjesto na kojem je surfao bilo je puno oštrog kamenja. Zander je počeo krvariti i više se nije micao. Pokušali smo ga što prije iznijeti iz mora, ali to je zbog oluje bilo teško - kazao je njegov kolega Alan Burke dodavši:

- 'Box by Box' je teško mjesto za ulazak i izlazak, čak i najboljima.

Kada je stigao u bolnicu, Venezia je disao, ali je ubrzo preminuo.

Venezia je u kolovozu pobijedio na prestižnom natjecanju Rip Curl Grom Search ispred obala Sjeverne Karoline.

Uragan Irma usmrtio je do sada najmanje deset osoba na karipskim otocima Svetom Martinu, Svetom Bartolomeju, Angvili i Barbudi te kao najjača oluja u povijesti krenuo prema Floridi, javljaju agencije.

Komentara 5

SA
samuraj
19:17 07.09.2017.

Našao ga je.

OB
ObrenM
17:24 07.09.2017.

Strasni uragan dolazi,a balavac radi slave ide surfati.Da je nekoga isao spasavati trebalo bi mu dignuti spomenik,a ovako niti malo sucuti.Sutra povodeci se za njegovom maloumnosti moze i neko drugi nastradati.

PO
PowerPoint
23:30 07.09.2017.

U vrijeme kad mnogi neznalice guraju teoriju kako "klimatska promjena" prijevara, upravo svjedočimo najsnažnijoj oluji u povijesti.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije