Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 9
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
VEČERNJI – PRVA HMNL Petrinjčica Idis uvjerljivim slavljem (5:1) uzvratila Uspinjači za jesenski poraz

Mladi Petrinjci poigrali se Zagrepčanima

08.02.2009.
u 17:40

Petrinjčica Idis na svom je parketu u 14. kolu Prve hrvatske malonogometne lige svladala Uspinjaču s 5:1.

U nadmetanju dviju momčadi s najdužim stažem u ligi, domaća momčad cijeli je susret imala prednost te je zasluženo uzvratila Uspinjači za jesenski 3:6 poraz u Zagrebu. Najbolji strijelac lige Hrvoje Penava prvi put nakon 7. kola nije se uspio upisati u strijelce te je ostao na 17 pogodaka.

Domaći su nametnuli svoju koncepciju tvrde obrane i brzih prodora, a goste su spašavale vratnice Kristijana Grbeše u 7. i Darija Kovačevića u 9. minuti. Kovačević je čak tri puta asistirao za pogodak, no njegov učinak bio bi i bolji da je u nekoliko izglednih prilika bio hrabriji i odlučio se uputiti loptu prema suparničkim vratima umjesto što je dodavao suigračima.

Odlični Kovač
Značajnu ulogu u toj važnoj pobjedi Petrinjaca imale su i mlade snage. Prinova iz Nacionala Dino Kovač bio je odličan u svom premijernom nastupu za Petrinjce. Dva je puta svladao vratara Uspinjače Marija Modrušana, i to u 7. minuti na Kovačevićevo dodavanje za 2:0 te u 23. minuti nakon odbijene lopte Marka Korečića za 3:1. I Josip Jandrić bio je dvostruki strijelac.

Postigao je prvi i četvrti gol za Petrinjčicu Idis. A posljednji, peti, pogodak u gostujuću mrežu ubacio je povratnik u Petrinjčicu Idis, Boris Kajić. Posljednjih deset minuta Uspinjača je igrala bez vratara, ali ništa nije uspjela popraviti. Od 33. minute gosti su igrali bez Nikole Novačkog koji je isključen zbog drugoga žutog kartona.

Drugo poluvrijeme susret je s tribina gledao Tin Lovreković, još uvijek registriran za Petrinjčicu Idis, ali bez dopuštenja za igranje jer je od siječnja igrač drugoligaša Karlovca.

Slijedi Torcida
– Svaka čast Petrinjcima! Igrali su odlično! Suparnika su nadvisili u svemu! – hvalio je svoje bivše suigrače Lovreković.

Slično ih je ocijenio i trener Mijo Rimac.

– Zaslužena pobjeda, a rezultat je mogao biti i uvjerljiviji u našu korist. No, sad se okrećemo utakmici s Torcidom koja nam dolazi u Petrinju 17. veljače. Pobjeda protiv Splićana uvela bi nas u mirnije vode za ostanak – rekao je Rimac.

Uspinjačin trener i igrač Matija Đulvat nije uspio doći do slavlja koje bi mu osiguralo ostanak u elitnom malonogometnom natjecanju.

– Čestitam domaćima, bili su bolji. Uljuljali smo se u nekoliko pobjeda, mlada smo momčad, neće nam biti lako ostvariti cilj i izboriti ostanak Prvoj hrvatskoj malonogometnoj ligi – rekao je Đulvat.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije