Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 181
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NAKON TRI POBJEDE

Mladi hrvatski vaterpolisti uvjerljivo izborili četvrtfinale

Vaterpolisti
PR
14.08.2013.
u 22:41

Mlada hrvatska vaterpolska reprezentacija uspješna je na FINA Svjetskom prvenstvu U–20 u mađarskom Szombathelyju. Nakon tri uvjerljive pobjede plasirali su se izravno u četvrtfinale prvenstva!

Mlada hrvatska vaterpolska reprezentacija uspješna je na FINA Svjetskom prvenstvu U-20 koje se igra u mađarskom gradu  Szombathelyju. Reprezentativci su pod vodstvom trenera Vjekoslava Kobeščaka do sada upisali tri uvjerljive pobjede i tako se kao prvi u skupini plasirali izravno u četvrtfinale prvenstva. U prvom su kolu slavili protiv Kazahstana rezultatom 12:3, Australiju su pobijedili sa 11:5, a Japan rezultatom 11:8.

- Sve ide po planu kako smo i zamislili. Protiv Australije smo odigrali jednu od naših najboljih utakmica ovog ljeta. Očekujemo protivnika u četvrtfinalu, a to će vjerojatno biti Brazil ili Kanada. Stanje u reprezentaciji je odlično, svi su zdravi, atmosfera je vrlo dobra i na visokoj razini. Natjecanje je vrlo kvalitetno organizirano, ima jakih reprezentacija i dosta igrača koji će u budućnosti biti nosioci svjetskog vaterpola pa nam je dobar rezultat samim time i još veći izazov! – izjavio je trener Vjekoslav Kobeščak.

Za Hrvatsku igraju:  Ivan Marcelić, Luka Bukić, Marko Macan, Antun Goreta, Loren Fatović, Marino Čagalj, Luka Lozina, Antonio Buha, Ante Viksović, Ivan Živković, Ante Vukičević, Andrija Bašić i Andro Gagulić. Izbornik reprezentacije je Vjekoslav Kobeščak, pomoćni trener Miho Bobić a fizioterapeut Filip Borković.

- Protivnici nisu bili iz grupe favorita ali su respektabilni. Mi smo bili maksimalno koncentrirani i odradili smo dobar posao. Sada se okrećemo prema četvrtfinalu, a očekujemo i borbu za jednu od medalja. Prvenstvo me do sada oduševilo, organizacija je na zavidnom nivou i veselimo se nastavku! – izjavio je reprezentativac Ante Vukičević.

Mlada hrvatska vaterpolska reprezentacija ovim uspjesima nastavlja sjajne rezultate starijih kolega koji su nedavno, u malo više od mjesec dana, osvojili zlato na Mediteranskim igrama te broncu na FINA Svjetskom prvenstvu, a sudeći prema ovim mladićima, uspjeh hrvatskog vaterpola je zagarantiran.

>> Vaterpolisti slave i žale za zlatom

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije