Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 70
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ATP Umag

Mladi hrvatski tenisač briljirao pa emotivno rekao: Znači mi što me Goran pratio

ATP Challenger Zagreb Open, kvalifikacije, Duje Ajduković - Sebastian Baez
Marin Tironi/PIXSELL
20.07.2021.
u 23:05

Dvadesetogodišnji Splićanin dobio je pozivnicu za glavni turnir, a prvu je pobjedu ostvario na stadionu koji nosi ime slavnog mu sugrađanina Gorana Ivaniševića

Hrvatski tenisač Duje Ajduković (ATP - 275.) u svom je debitantskom nastupu na ATP Touru ostvario uvjerljivu pobjedu, a svladavši argentinskog kvalifikanta Andreu Collarinija (ATP - 210.) sa 6-3, 6-2 plasirao se u drugo kolo Plava Laguna Croatia Opena u Umagu.

Dvadesetogodišnji Splićanin dobio je pozivnicu za glavni turnir, a prvu je pobjedu ostvario na stadionu koji nosi ime slavnog mu sugrađanina Gorana Ivaniševića.

Mladi je hrvatski tenisač u oba seta lovio zaostatak protiv 29-godišnjeg Argentinca. Naime, Collarini je u prvom setu poveo 3-1, da bi potom Ajduković nanizao pet gemova oduzevši suparniku dvaput servis.

Collarini je u drugom setu poveo 2-0, nakon čega je usijedio Ajdukovićev niz od šest gemova, uz tri 'breaka', kojim je Duje izborio mjesto u drugom kolu i meč protiv prvog nositelja turnira, Španjolca Alberta Ramos-Vinolasa (ATP - 43.).

Iznenađenje je napravio 24-godišnji Španjolac Bernabe Zapata Miralles koji je u tri seta (4-6, 6-2, 6-4) svladao bivšeg umaškog pobjednika (2014.) Urugvajca Pabla Cuevasa.

 

"Super, prva ATP pobjeda, pred mojim ljudima. Ne u mom gradu, ali pred mojim ljudima, Hrvatima. Lijepo je, definitivno posebno", izjavio je Ajduković na konferenciji za medije nakon pobjede koja još po nečemu bila posebna, jer je ostvarena na stadionu koji nosi ime njegovog slavnog sugrađanina Gorana Ivaniševića.

"Ne samo što je njegov stadion nego je i on došao gledati. To definitivno nešto znači."

Ime suparnika doznao je tek sinoć oko ponoći, kad je Collarini završio svoj kvalifikacijski meč.

"Nisam ga znao puno otprije, tako da nisam imao neku posebnu reakciju na ždrijeb, bio sam neutralan."

Sličnog je raspoloženja Ajduković i nakon uvjerljive pobjede - prilično ravnodušan.

"Za samopouzdanje mi ne znači pretjerano puno. Nije da nisam već pobjeđivao igrače koji su rangirani kao on."

Svojim nastupom je, ipak, zadovoljan, iako je u oba seta upao u zaostatak jednog 'breaka', ali je s dva niza, od pet gemova u prvom te šest u drugom setu, došao do uvjerljive pobjede.

"Dobro je bilo, udarao sam čisto s obje strane. Ušao sam loše, jedan loš servis-gem i onda si odmah u zaostatku. Kad sam vratio 'break' stvari su se posložile", zaključio je Ajduković koji će u drugom kolu igrati protiv prvog nositelja umaškog turnira Španjolca Alberta Ramos-Vinolasa (ATP - 43.).

ATP Umag - 1. kolo

DUJE AJDUKOVIĆ (HRV) - Andrea Collarini (Arg) 6-3, 6-2

Andrea Giannessi (Ita) - Jiri Veseli (Češ) 7-6 (4), 7-5

Bernabe Zapata Miralles (Špa) - Pablo Cuevas (Uru) 4-6, 6-2, 6-4

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije