Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 188
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SVAKA ČAST

Mladi Hrvat postavio svjetski rekord unatoč pandemiji koronavirusa!

strelicarstvo
Foto: Marko Prpic/PIXSELL
03.04.2020.
u 13:31

Postizanje svjetskog rekorda je velika pohvala i poticaj za danji rad, a u tome ga ne može spriječiti ni ovo razdoblje prepuno zabrana i ograničenja.

Pavle Vujasin, član Grebengradskih streličara iz Novog Marofa, postavio je svjetski juniorski dvoranski rekord na 25 metara u disciplini goli luk.

Od 15. siječnja 2020. goli luk je službeno priznati stil na međunarodnim metnim natjecanjima, uz zakrivljeni i složeni luk. S time su se otvorile prijave svjetskih i europskih rekorda u ovome stilu. Prije nekoliko dana svjetska streličarska organizacija, World Archery, obznanila je prve rekordere, a među njima se našao i jedan iz Hrvatske. 

Vujasin trenira i gađa golim lukom tri godine, trener mu je Zoran Marenčić, a do sada se uz mnogobrojne medalje s nacionalnih turnira može pohvaliti i sa 12 nacionalnih rekorda.

Streličarstvom se počeo baviti zahvaljujući bratu.

"Počeo sam gađati 2017. godine, jer je moj brat trenirao te mi ga je bilo zanimljivo gledati. S vremena na vrijeme sam mu znao ukrasti luk, a streličarstvo sam zavolio s prvom ispucanom strijelom; rekao je Vujasin.

Postizanje svjetskog rekorda je velika pohvala i poticaj za danji rad, a u tome ga ne može spriječiti ni ovo razdoblje prepuno zabrana i ograničenja. Naime, klub mu je posudio metu tako da može trenirati kod kuće, a za sva pitanja i savjete trener je uvijek na raspolaganju preko svih komunikacijskih kanala.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije