Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Čudesni Čitlučanin

Utakmica karijere mladog Hrvata za povijest Lakersa: Ovo nije uspjelo ni Bryantu ni Magicu

Ivica Zubac
Foto: Reuters/PIXSELL
14.03.2017.
u 08:48

Ivica Zubac za 30 minuta na parketu zabio je 25 koševa

Los Angeles Lakersi doživjeli su težak poraz na gostovanju kod Denvera (129:101), već 47. ove sezone zbog čega su pretposljednja momčad NBA lige. No, ono što veseli jest najbolja utakmica u karijeri mladog hrvatskog centra Ivice Zupca.

Čitlučanin je, naime, postao najmlađi igrač Lakersa u povijesti koji je imao dvostruki dvoznamenkasti učinak s 25 i više postignutih koševa. Za 30 minuta na parketu zabio je 25 koševa uz sjajan šut (12-15; slobodna bacanja 1-4), a pridodao je i 11 skokova.

Ujedno, mladi Hrvat bio je i najbolji strijelac susreta, a ovo mu je četvrti ''double-double'' u ovoj sezoni.

Legenda Lakersa Magic Johnson i odnedavni košarkaški i poslovni savjetnik kluba, očito je bio u pravu kad je inzistirao da Zubac postane član početne petorke.

Na drugoj strani, još jedna NBA senzacija, Srbin Nikola Jokić, u centarskom okršaju sa Zupcem za 24 minute ubacio je 18 koševa (šut 8-13 iz igre), uz devet skokova i četiri asistencije.

>>Za više sporta posjetite našu Facebook stranicu Večernji list - Sport

 

>>Zubac ne misli da mora biti među 12 reprezentativaca zato što igra u NBA ligi

>>Sjajni Šarić rekordom karijere opet sve oduševio: 'On je rookie godine'

Ključne riječi

Komentara 2

GU
gutačslova
12:15 14.03.2017.

Možda Aco sad progleda pa ga stavi ispred Bilana i Planinića kao sigurnog putnika na Eurobasket jer je već sada bolji igrač od obojice, a za njih će biti prilika u kvalifikacijama za SP.

AU
austrougarskigeneral
12:10 14.03.2017.

bravo zubac ovo je bila odlična utakmica

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije