Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 135
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ŠOK U SL. BRODU

Dramatično spašavanje mladog sportaša: Nisu ga uspjeli spasiti ni liječnik ni prebacivanje preko granice

hitna
Foto: Borna Filić/PIXSELL
1/3
09.09.2018.
u 12:30

Iz kluba dodaju kako je Filip na natjecanju sudjelovao sukladno svim pravilima međunarodne kik-boks federacije

Jako mi je teško govoriti o tome. Molim vas, shvatite me. Noćas nisam spavao ni sat vremena. Želim u svoje osobno ime te u ime cijelog Kickboxing kluba Omega obitelji pokojnog Filipa izraziti najiskreniju i najdublju sućut povodom ove tragične smrti – kroz suze je izgovori Robert Katušić, trener šesnaestogodišnjeg Filipa M. iz Slavonskog Broda, koji je u subotu iznenada preminuo na tradicionalnom kik-boks natjecanju Posavina openu u Odžaku (BiH).

Nova tragedija na sportskom borilištu, nepunih šest mjeseci nakon što je usred nogometne utakmice od zatajenja srca preminuo nogometaš Marsonije Bruno Boban, šokirala je Slavonski Brod. 

Natjecanje je održano u dvorani srednje škole u Odžaku. U svojoj prvoj borbi na tom turniru, Filip se je u drugoj rundi bez da je bilo bilo kakvog jačeg kontakta ili udarca, požalio da mu je mučno, sudac (inače dugogodišnji iskusni međunarodni kik-boks sudac iz Hrvatske) je prekinuo borbu i pozvao službenog liječnika.

Tijekom same intervencije kraj borilišta Filip je počeo gubiti svijest i doktor je odlučio da ga se hitno prebaci u Dom zdravlja u Odžaku. U Domu zdravlja liječnici su utvrdili da je stanje ozbiljno i Filip je u pratnji oca koji je bio s njima na turniru i trenera prebačen u bolnicu u Slavonskom Brodu.

Nakon dva sata reanimacije liječnici su izvijestili da je Filip umro. Uzrok smrti nije utvrđen, biti će poznat nakon obdukcije.

Filip je na natjecanju sudjelovao sukladno svim pravilima međunarodne kik-boks federacije. Imao je važeće liječničko uvjerenje, a tijekom borbe koristio je svu propisanu zaštitnu opremu.

Shrvan bolom zbog smrti svog borca i jedva pronalazeći riječi zbog velike tragedije, trener Katušić je objasnio kako se Filip na turniru natjecao u disciplini light contact u težinskoj kategoriji  do 84 kg, u dobnoj skupini juniora. 

 

- U svojoj prvoj borbi na turniru, Filip se u drugoj rundi, koja je protekla bez jačeg kontakta ili udarca, požalio kako mu je mučno. Zatražio sam prekid borbe i sudac, inače dugogodišnji iskusni međunarodni kik-boks sudac iz Hrvatske, prekinuo je borbu i pozvao službenog liječnika. Tijekom same intervencije kraj borilišta, Filip je počeo gubiti svijest i liječnik je odlučio da ga se hitno prebaci u urgentni centar u Odžaku. U urgentnom centru liječnici su utvrdili da je stanje ozbiljno i Filip je prebačen u bolnicu u Slavonskom Brodu. Nakon duge reanimacije, liječnici su nas izvijestili klupsko vodstvo da je Filip preminuo – rekao je Katušić.

Iz kluba dodaju kako je Filip na natjecanju sudjelovao sukladno svim pravilima međunarodne kik-boks federacije. Imao je važeće liječničko uvjerenje, a tijekom borbe koristio je svu propisanu zaštitnu opremu.

Ključne riječi

Komentara 27

MV
Mijat vrdoljak
13:01 09.09.2018.

U jednom djelu teksta meč je završio i pri izlasku u hodniku mu pozlilo, u drugom djelu pozlilo mu za vrijeme borbae i ja tražio prekid i internacionalni sudac prekinuo meč, gdje je istina.

TT
TTjac
11:22 09.09.2018.

Kick boxing nija za maloljetnike. Zašto se to ne događa na hrvanju, karateu, judu itd. Postoji neki redosljed, kad odrastu mogu pokušati s otvorenom borbom.

I0
ivica_01
10:28 09.09.2018.

rip.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije