Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 164
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Cedevita kod Perasa

Mlada zvijezda Musa zbog škole ostao u Zagrebu

Fran Pilepić
Foto: Dalibor Urukalović/PIXSELL
17.12.2015.
u 08:30

Žao mi je navijača, zamijenio bih gostujuće pobjede za domaće. Možda lakše dajemo svoj maksimum kad nemamo pritiska, kaže Pilepić.

Nakon godinu i pol Fran Pilepić ponovo će zaigrati u Baskiji, ovaj put na parketu najžešćeg suparnika njegova bivšeg kluba Bilbaa. Njegov sadašnji klub Cedevita večeras gostuje kod Perasovićeve Laboral Kutxe (20.30 sati) pred jednom od najvatrenijih publika u Španjolskoj.

Pauza mi je dobro došla

– Premda volim Baskiju, ne idem na ovo gostovanje s nekim posebnim emocijama. Uostalom, igramo u Vitoriji, a to je veliki rival mog bivšeg kluba, no s obzirom na to da ja tada nisam imao neku veliku ulogu, očekujem da se publika neće na mene previše obazirati. Doduše, kada god smo tamo igrali, uvijek je bila zapaljiva atmosfera. Laboralovi navijači bili su čak i neprijateljski nastrojeni prema nekim od naših igrača, a posebice prema Mubruu kojem su doista ružno dobacivali.

Želja za neovisnošću u Baskiji je stalna, baš kao i u Kataloniji, što se moglo osjetiti i na parketu.

– Taj dio Španjolske temperamentan je sam po sebi, no nijedan španjolski klub nema kazališnu publiku. Može se reći da se kod baskijskih momčadi osjeti jedan prkos i naboj kada igraju protiv Reala. Doduše, kad sam ja igrao za Bilbao, mi smo od Reala glatko gubili, a Barcelonu smo čak tri puta pobijedili.

Što Pilepić očekuje na ovom gostovanju, kod sastava koji vodi posljednji hrvatski izbornik Velimir Perasović?

– Očekujem da odigramo dobro kao što smo igrali i na dosadašnjim gostovanjima.

Zašto igrate bolje u gostima nego kod kuće?

– To je teško pitanje. Možda lakše dajemo svoj maksimum kada nemamo pritiska. Žao mi je svih tih naših gledatelja i meni bi bilo draže da imamo tri pobjede kod kuće, a jednu u gostima. S obzirom na to da sam bio ozlijeđen i da protiv Laborala u Zagrebu nisam igrao, nisam ni sudjelovao u jedinoj našoj domaćoj pobjedi. U Top 16 pruža nam se prilika da to "ispravimo" pa da više pobjeđujemo kod kuće nego u gostima.

Cedevitini navijači od njega pak očekuju da se zadrži pri vrhu liste najboljih euroligaških tricaša. Zapravo, ovog je trenutka od njegovih 58 posto (11 od 17) bolji jedino Rumunj Moldoveanu iz Zielone Gore sa 73 posto (14 od 19).

– Ove sam godine kasnije krenuo šutirati u Euroligi. Nakon prva četiri kola imao sam po jedan šut po utakmici, a nakon toga počeo sam se bolje kretati i više otvarati za šutove. Kao da mi je pauza od 10 dana zbog ozljede dobro došla.

Večer prije puta održano je interno natjecanje u tricama. Svi su trebali ispucati 100 trica, a treneri su zbrajali ubačaje.

Neizvjesna minutaža

– Ubacio sam 85 trica, no White je ubacio jednu više pa me pobijedio. Zanimljivo je da je White na treninzima stalno iznad 80%.

Dodajmo da je trener Mršić odlučio ne voditi Džanana Musu (16) u Vitoriju jer misli da mu je korisnije trenirati u Zagrebu i malo se posvetiti školi nego da izgubi tri dana zbog neizvjesne minutaže u ovoj utakmici.

>>Cibona do pobjede nad Energijom tek u produžetku

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije