Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 108
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NAPADAČ ZAGREBA

Mitrović: Svaki put kad zabijem gol sjetim se pokojnog Hrvoja Čustića

\'04.04.2012.,stadion Maksimir, Zagreb - Polufinale Hrvatskog kupa.GNK Dinamo - NK Zagreb. Ante Mitrovic. Photo: Dalibor Urukalovic/PIXSELL\'
Dalibor Urukalovic/PIXSELL
05.04.2012.
u 19:20

– Kada sam imao 16 godina došao sam u Dinamo, no nismo uspjeli srediti registraciju jer se obitelj trebala preseliti u Zagreb – kaže Mitrović

Još će danima nakon pogotka koji je postigao u utakmici polufinala Kupa protiv Dinama na Maksimiru Zagrebov napadač Ante Mitrović primati čestitke SMS porukama i pozivima. Zadrovo dijete posebno će pamtiti taj pogodak za koji kaže da mu je jedan od najdražih i najljepših u karijeri. Sjajnim je lažnjakom na travu povaljao Dinamova braniča i vratara te pospremio u praznu mrežu. Pogodak je to koji pjesnicima daje veliku nadu za uzvrat i eventualni plasman u finale kupa.

– Stalno odgovaram na poruke i čestitke. Sretan sam. Iznenadili smo sami sebe, a čini mi se da nitko nije očekivao da ćemo izvući povoljan rezultat. Svi su nas unaprijed otpisali – počeo je Mitrović koji je posebno emotivno doživio pogodak koji je posvetio tragično preminulom prijatelju Hrvoju Ćustiću.

U Mitrovićevu glasu osjetila se sjeta dok je pričao o Hrvoju.

– Svaki pogodak posvećujem njemu. To je najmanje što mogu učiniti. I svaku utakmicu ispod dresa imam nešto što je uspomena na njega. U stalnom sam kontaktu s njegovim bratom preko kojeg sam i upoznao Hrvoja i igrao s njim u Zadru – kaže Mitrović.

Posebno drago zbog njegova pogotka bilo je navijačima Hajduka. Mitrović sam kaže da je emotivno bliže Poljudu nego Maksimiru iako je u počecima karijere zamalo završio u modrom dresu.

– Imao sam 16 godina i bio sam u Dinamu pola godine. No, nismo uspjeli zgotoviti transfer jer se nisam mogao registrirati. Obitelj je trebala prijeći živjeti u Zagreb, što je tada bilo neizvedivo.

A o igračkoj razlici između Hajduka i Dinama Mitrović je kazao:

– Nema tu velike razlike u kvaliteti igrača. Prije bih rekao da je najveća razlika u količini novca u ta dva kluba. Čini mi se da Hajduk pred onakvim navijačima ne bi smio igrati loše. Iako, iz priča koje mi je ispričao Dinko Trebotić, čini mi se da je dolje pritisak ogroman. Teže je igrati u Hajduku nego u Barceloni.

Na Mitrovića je odličan prvi dojam ostavio novi trener pjesnika Dražen Besek.

– Očito je da je donio pozitivan šok. Svi smo ostali iznenađeni smjenom trenera Gordana Ciprića. Nitko je nije očekivao. No, problem je očito bio u nama igračima, a ne u treneru – zaključio je Mitrović.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije